ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Σε σημερινή (24/10) γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Στέφανος Στεφάνου, σχετικά για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων ανέφερε ότι, «στην κυβέρνηση ανήκει η κύρια και καθοριστική ευθύνη για το σκάνδαλο και πρέπει να την αναλάβει».

Αναλυτικά:

Τα όσα δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης στο Ευρωκοινοβούλιο επιβεβαιώνουν ότι:

  • Η κυβέρνηση γνώριζε τα προβλήματα που προκάλεσε η βιομηχανία μαζικής παραχώρησης «χρυσών» διαβατηρίων που η ίδια έστησε.
  • Η κυβέρνηση γνώριζε τις έντονες και συνεχείς αντιδράσεις ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών για το πρόγραμμα και τίποτα δεν έκανε για να προστατεύσει τη χώρα μας από το διασυρμό.
  • Η Κομισιόν πολλές φορές ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα και αποτελεσματικά διορθωτικά μέτρα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε τέτοια μέτρα, αλλά αρνούνταν την ύπαρξη του προβλήματος.
  • Ενώ η κυβέρνηση γνώριζε ότι οι διαδικασίες ήταν τρύπιες και διαβλητές, το Υπουργικό Συμβούλιο συνέχισε αβέρτα να εγκρίνει «χρυσά» διαβατήρια.

Αν η κυβέρνηση δεν απέκρυπτε τα προβλήματα και έγκαιρα λάμβανε μέτρα, οι Ευρωπαίοι δεν θα έβαζαν την Κύπρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και πολύ περισσότερο, τα «χρυσά» διαβατήρια δεν θα εξελίσσονταν σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που απογείωσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να αποποιείται των ευθυνών της και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δηλώνει ότι «δεν έχει κρίση συνείδησης».

Στην κυβέρνηση ανήκει η κύρια και καθοριστική ευθύνη για το σκάνδαλο και πρέπει να την αναλάβει.

Tags
Home