ΑΚΕΛ: Η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

ΑΚΕΛ: Η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

"Ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας"

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου αναφέρει ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο, σύγχρονο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: Το ΑΚΕΛ παρουσίασε χθες την πρόταση του για τον επανασχεδιασμό της κυπριακής οικονομίας θέτοντας προτεραιότητες όπως η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ο προσανατολισμός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η  ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και η ανάγκη για σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η ενίσχυση της συνεργατικής οικονομίας και των δημόσιων οργανισμών.

Ο ΔΗΣΥ, επιχειρώντας να σχολιάσει την πρόταση μας, όχι μόνο δεν υπέδειξε πού ακριβώς διαφωνεί με τις εισηγήσεις μας, αλλά ουσιαστικά επαναβεβαίωσε ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Να συνεχίσει δηλαδή με τις ίδιες συνταγές που αποδείχθηκαν αντιαναπτυξιακές αλλά και αντικοινωνικές. Σε αντίθεση με την κυβερνώσα παράταξη, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ότι η οικονομία της Κύπρου δεν μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε φούσκες -τραπεζικές ή ακινήτων- ή σε αρπαχτές, όπως η βιομηχανία των διαβατηρίων, που παράγουν πλούτο μόνο για μια μικρή μειοψηφία.

Η πανδημία και οι κοινωνικοοικονομικές της συνέπειες θα έπρεπε να είχαν κάνει όλους να αντιληφθούν ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο, σύγχρονο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που να παράγει ευημερία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

 
Tags
Home