ΑΚΕΛ: Η προκλητικότητα του Αρχιεπίσκοπου δεν έπεσε από τον ουρανό

ΑΚΕΛ: Η προκλητικότητα του Αρχιεπίσκοπου δεν έπεσε από τον ουρανό

Βάλλει κατά του Αρχιεπίσκοπου και του ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ

Την άποψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος προκαλεί την κυπριακή κοινωνία με τον ισχυρισμό ότι κατά λάθος καταστράφηκαν τα τέσσερα κτήρια, εκφράζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στέφανου Στεφάνου.

Σε δήλωση του ο κ. Στεφάνου αναφέρει πως «το πρόβλημα βρίσκεται στη συνειδητή συνδιαλλαγή της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με τον Αρχιεπίσκοπο σε όλα τα ζητήματα».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου

Ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο κατεδάφισε παράνομα τέσσερα ιστορικά κτήρια στην παλιά Λευκωσία, αλλά προκαλεί και την κυπριακή κοινωνία με τον ισχυρισμό ότι κατά λάθος καταστράφηκαν τα κτήρια.

Η αυθαιρεσία και η προκλητικότητα αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Το 2010, ο ΔΗΣΥ μαζί με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ έδωσαν άδεια στον Αρχιεπίσκοπο να υψώσει ένα καθεδρικό ναό-μαμούθ, παρά τις ενστάσεις των περιοίκων και των επιστημονικών φορέων.

Το 2021 τα ίδια κόμματα απέρριψαν την πρόταση του ΑΚΕΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για να αντιμετωπιστεί ο Αρχιεπίσκοπος με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν κάθε πολίτης. Δεν δέχθηκαν να τεθεί στον Αρχιεπίσκοπο ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των κτηρίων που κατέστρεψε. Υπενθυμίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή πριν δύο χρόνια κατεδάφισε άλλο διατηρητέο κτήριο, στην οδό Ασκληπιού, και δεν το έχει αποκαταστήσει ακόμα.

Συνεπώς, τα τεχνάσματα του ΔΗΣΥ περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για το ζήτημα συνιστούν υποκρισία αφού η κυβέρνησή του επιμένει να μην εφαρμόζει τους νόμους. Το πρόβλημα βρίσκεται στη συνειδητή συνδιαλλαγή της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με τον Αρχιεπίσκοπο σε όλα τα ζητήματα: από το Κυπριακό και τα κοινωνικά ζητήματα μέχρι τα επιχειρηματικά του πρότζεκτ. Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις, δηλώνει ο ΔΗΣΥ, αλλά στις στιγμές των δύσκολων αποφάσεων βρίσκεται απέναντι από την κοινωνία.

Home