Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού

Offsite Team -
18.11.2021 - 14:00

ΑΚΕΛ: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κύπρο εξέδωσε το ΑΚΕΛ. Στην ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων αναφέρει πως η σεξουαλική εκπαίδευση μέσο αυτοπροστασίας των παιδιών  από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η χθεσινή ανακοίνωση της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού προκαλεί συγκλονισμό. Σύμφωνα με στοιχεία που κατατίθενται κάθε 27 ώρες ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην Κύπρο με τις καταγγελίες να φτάνουν, για το 2020 τις 324 ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2021 τις 241. Οι αριθμοί που καταγράφονται για τις δύο τελευταίες χρονιές είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη γεγονός που καταδεικνύει ότι τα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας εγκλώβισαν τα παιδιά σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, μακριά από τους χώρους που είχαν τη δυνατότητα να αναφέρουν την κακοποίηση και να ζητήσουν βοήθεια.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όλες οι αρμόδιες αρχές, φορείς και υπηρεσίες καλούνται σε συντονισμένη και διαρκή δράση με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του παιδιού, τόσο αναφορικά με την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης όσο και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας διερεύνησης της καταγγελίας, της αντιμετώπισης των μεγάλων καθυστερήσεων στην εκδίκασης των υποθέσεων. Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους. 

Κορυφαία προτεραιότητα πρέπει να είναι η εισαγωγή επιστημονικά θεμελιωμένης και παιδαγωγικά προσαρμοσμένης σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού και συνιστά πολύτιμο μέσο ενδυνάμωσης και αυτοπροστασίας των παιδιών και με αυτό τον τρόπο πιο σημαντικό εργαλείο πρωτογενούς πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Home