Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Και επίσημα όχι και στο νέο προϋπολογισμό

Offsite Team -
20.01.2021

ΑΚΕΛ: Και επίσημα όχι και στο νέο προϋπολογισμό

Thumbnail
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι επιδόματα και βοήθειες δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω προϋπολογισμού

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση παραμένει ο ίδιος στη φιλοσοφία του με αυτόν που έχει καταψηφιστεί», τόνισε σήμερα (20/1)  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφέροντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει εκ νέου τον προϋπολογισμό.

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:

«Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση παραμένει ο ίδιος στη φιλοσοφία του με αυτόν που έχει καταψηφιστεί. Είναι μ’ αυτή τη φιλοσοφία με την οποία το ΑΚΕΛ διαφωνεί γι’ αυτό και καταψήφισε όλους τους προηγούμενους ετήσιους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ.

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις Πολιτικές εξελίξεις

Η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία διάθεση να αλλάξει τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού της προβαίνοντας σε ουσιαστικές αλλαγές. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει την ομόφωνη θέση της αντιπολίτευσης για τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων, όπως εκφράστηκε με την αποκοπή των σχετικών κονδυλιών στον προϋπολογισμό που καταψηφίστηκε, και πάλι επαναφέρει θέμα ιδιωτικοποιήσεων.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πείσει για τον προϋπολογισμό της. Κι επειδή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ουσιαστικές αλλαγές επιμένει σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και ψέματα. Είναι ψέμα, για παράδειγμα αυτό που λέγεται ότι επιδόματα και βοήθειες του προηγούμενου χρόνου δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός.    

Η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό βήμα ούτε και στο γνωστό ζήτημα της διερεύνησης των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Προφανώς για τους κυβερνώντες, η αυτοπροστασία τους από τις έρευνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων είναι πιο σημαντική από την κοινωνία και την οικονομία του τόπου.

Το ΑΚΕΛ, συνεπές με τις διαχρονικές του θέσεις και την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για σειρά πολιτικών και συμπεριφορών της, θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό».

Home