Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Κάποιοι εργαζόμενοι δεν πήραν επίδομα ή/και δεν θα πάρουν

Offsite Team -
29.04.2020 - 13:41

ΑΚΕΛ: Κάποιοι εργαζόμενοι δεν πήραν επίδομα ή/και δεν θα πάρουν

Thumbnail
Ζήτημα με τους προσληφθέντες κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ειδικό ανεργιακό επίδομα από τις 16 Μαρτίου

Όπως αναφέρει ο Αντρέας Φακοντής, Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου και βουλευτής σε γραπτή του ανακοίνωση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μη καταβολή ειδικού ανεργιακού επιδόματος για την α΄ περίοδο, δηλαδή από 16 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου, για όσους εργαζομένους προσλήφθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020.  Όπως έχει αποφασιστεί, το ειδικό ανεργιακό επίδομα θα τους καταβληθεί από την β΄ περίοδο, δηλαδή από τις 12 Απριλίου και μετά.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σημειώνει πως "η απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα επιδεινώσει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση πολλών εργαζομένων αφού πλείστοι εξ αυτών ήταν κατά την προηγούμενη περίοδο άνεργοι (είτε ήταν δικαιούχοι σε ανεργιακό επίδομα, είτε όχι).

Ως εκ τούτου, το ΑΚΕΛ καλεί για άλλη μια φορά τους κυβερνώντες να λάβουν σοβαρά υπόψη την οικονομική δυσχέρεια των εργαζομένων που προσλήφθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020 και να τους συμπεριλάβουν στα ειδικά σχέδια για ειδικό ανεργιακό επίδομα αναδρομικά, για την περίοδο που ξεκινά από τις 16 Μαρτίου 2020."

Παράλληλα ο Εκπροσώποο Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σχετικά με την καθυστέρηση στις πληρωμές μισθών και επιδομάτων ανέφερε πως "τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι καταγγελίες που φτάνουν κοντά μας για περιπτώσεις εργαζομένων στους οποίους ακόμα δεν έχουν καταβληθεί μισθοί και επιδόματα που δικαιούνται βάσει των σχεδίων στήριξης της απασχόλησης.

Από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει, αυτές οι περιπτώσεις δεν αφορούν σε μεμονωμένες περίπλοκες περιπτώσεις που χρήζουν μεγαλύτερης επεξεργασίας. Πρόκειται για αιτήσεις που θα έπρεπε ήδη να είχαν διεκπεραιωθεί.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα έχει ήδη φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο. Επιβάλλεται όμως το Υπουργείο να φροντίσει για να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές. Πρόκειται για κόσμο που δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα και πραγματικά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα για τις βασικές του ανάγκες.

Το δεύτερο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα την κυβέρνηση είναι η σοβαρή δυσκολία επικοινωνίας των πολιτών με το Υπουργείο Εργασίας. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει τεράστιος φόρτος τηλεφωνημάτων αυτή την περίοδο. Αναγνωρίζουμε και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι λειτουργοί στο Υπουργείο Εργασίας.

Επιβάλλεται, όμως το Υπουργείο να βρει τρόπους για επίλυση των προβλημάτων έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να επικοινωνεί και να λαμβάνει τις απαραίτητες απαντήσεις και πληροφορίες."

Home