Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ και Αβέρωφ: Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών

Offsite Team -
03.09.2022

ΑΚΕΛ κατά ΠτΔ και Αβέρωφ: Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση πήγε στο Ανώτατο για να νομιμοποιήσει ρουσφέτι
"Το να αλληλοσυγχαίρονται Προεδρικό και ΔΗΣΥ για την οικονομική τους πολιτική, αποτελεί υποτίμηση νοημοσύνης πολιτών"

Το να αλληλοσυγχαίρονται Προεδρικό και ΔΗΣΥ για την οικονομική τους πολιτική, αποτελεί πρόκληση μα και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του ο Βουλευτής και μέλος του Π.Γ.της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού.  

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Η αναβάθμιση από S&P θωρακίζει την οικονομία

Αυτούσια η δήλωση:

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μοίρασε σήμερα απλόχερα συγχαρητήρια στον Υπουργό Οικονομικών για την τάχατες επιτυχή διαχείριση της οικονομίας. Διερωτόμαστε γιατί Προεδρικό και Πινδάρου δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν δημόσια και να μοιράσουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους και για τη διαχείριση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, που εξελίχτηκε στο κορυφαίο σκάνδαλο θεσμικής διαπλοκής και πολιτικής διαφθοράς. Ήταν και αυτό μέρος της οικονομικής τους πολιτικής.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Επειδή σύντομα ολοκληρώνεται η δεκαετής διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ, είναι χρήσιμο να καταγραφούν με αριθμούς, όπως αρέσκονται εξάλλου, τα οικονομικά επιτεύγματα των κυβερνώντων και των δύο επίδοξων διαδόχων του κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

  •  Από την τσέπη των πολιτών εισέπραξαν μόνο κατά τους πρώτους εφτά μήνες του 2022 €862εκ. επιπλέον έσοδα από φόρους λόγω της ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εισπράξει πέραν του €1δις. Παραμένοντας κοινωνικά ανάλγητοι, περιφρονώντας τις ανάγκες των πολιτών, απέρριψαν τις νομοθεσίες της πλειοψηφίας της Βουλής για μείωση φορολογιών.
  •  Με βάση το δείκτη κατανομής εισοδήματος και το δείκτη άνισης κατανομής εισοδήματος για το 2021, το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού ήταν 4 φορές ψηλότερο από το εισόδημα του φτωχότερου 20%. Επομένως διευρύνθηκε περαιτέρω η οικονομική ανισότητα.
  •  Με βάση το δείκτη για τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πέραν του 17% του πληθυσμού ζει σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας ή με σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή με χαμηλό δείκτη έντασης εργασίας. Σχεδόν ένας στου πέντε Κύπριους ζει στη φτώχια και την εξαθλίωση, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, αλλά ο κ. Νεοφύτου πανηγυρίζει.

Η φτώχια, η ακρίβεια, οι εκποιήσεις, η αδυναμία απόκτησης στέγης, η εργασιακή ανασφάλεια, ο ελλιπής «κατώτατος μισθός, είναι συστατικά στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων. Το να αλληλοσυγχαίρονται Προεδρικό και ΔΗΣΥ, αποτελεί πρόκληση μα και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

Home