Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Καταδικάζει τις νέες προκλητικές δηλώσεις για τα Βαρώσια

Offsite Team -
09.12.2022

ΑΚΕΛ: Καταδικάζει τις νέες προκλητικές δηλώσεις για τα Βαρώσια

Thumbnail

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τις δηλώσεις του του λεγόμενου Τ/κ «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, περί ανοίγματος ολόκληρης της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Αναλυτικά η ανακοίωνση:

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις νέες προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος και τις δηλώσεις του λεγόμενου Τ/κ «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, περί ανοίγματος ολόκληρης της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και ειδικότερα της περίκλειστης περιοχής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τις λεγόμενες «δημοτικές εκλογές» της 25ης Δεκεμβρίου 2022.

Τέτοιες δηλώσεις προκαλούν τη διεθνή  κοινότητα και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΗΕ, γιατί περιφρονούν κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) 550/1984 και 789/1992 σε σχέση με την Αμμόχωστο. Πλήττουν κατάφωρα κάθε προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής, βιώσιμης λύσης σύμφωνα με τα ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ.

>>>Ανοίγουν ολόκληρη την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων<<<

Ο κυπριακός λαός αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ από την κυβέρνηση Ερντογάν και όχι να παρακολουθεί παθητικά την επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος των λαών της περιοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για το πιο μεγάλο παρατεταμένο αδιέξοδο στην ιστορία του Κυπριακού και τα τετελεσμένα επί εδάφους και σε βάρος της Αμμοχώστου που αυτό επέφερε, είναι αυταπόδεικτες.  Το ίδιο και οι ευθύνες των δύο επίδοξων συνεχιστών της διακυβέρνησής του Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ που εκλάμβαναν ως «πυροτεχνήματα» παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες του διδύμου Ερντογάν- Τατάρ στα Βαρώσια.  Οι δε προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη στο παρά πέντε της εκπνοής της θητείας του για ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΕΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, μόνο θυμηδία προκαλούν έχοντας υπόψη τα χαμένα χρόνια που προηγήθηκαν.

Η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών μπορεί να αποδώσει και να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο με ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου και της ε/κ πλευράς διεθνώς. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ειλικρινή εμμονή στη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει με τις συγκλίσεις και με το πλαίσιο Γκουτέρες. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Αντρέας Μαυρογιάννης, αν ο  λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Home