ΑΚΕΛ Κερύνειας: Τιτανομαχία Eλ.Μαύρου-Χρ.Χριστόφια για την έδρα

ΑΚΕΛ Κερύνειας: Τιτανομαχία Eλ.Μαύρου-Χρ.Χριστόφια για την έδρα

Ο Γ. Γρ. Άντρος Κυπριανού τηρεί ίσες αποστάσεις…

Ιδιαίτερο συντροφικό ενδιαφέρον τείνει να προσλάβει η διαφαινόμενη τιτανομαχία- για τα πολιτικά πράγματα του τόπου και του ΑΚΕΛ περισσότερο- για την κατάληψη βουλευτικής έδρας από στελέχη του κόμματος της αριστεράς στην επαρχία Κερύνειας. 

Η offsite που έγκαιρα και ανελλιπώς σας ενημερώνει για το κομματικό προσκήνιο και παρασκήνιο, συμπαρέσυρε προς τούτο και τα υπόλοιπα ΜΜΕ στην ενημέρωση των πολιτών περί των διαδραματιζομένων στα κομματικά γραφεία και τις ετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο, ιού και κυρίως Θεού επιτρέποντος. 

Έτσι και σ’ αυτό το ρεπορτάζ, σας ενημερώνουμε για την μάχη με τεράστιες προεκτάσεις για το ΑΚΕΛ, αφού θα μονομαχήσουν δυο στελέχη με όνομα βαρύ σαν ιστορία , όπως άδει περιπαθώς στο λαϊκό άσμα, ο υιός Διονυσίου, Στυλιανός. 

Η πανέμορφη κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας, ως εκλογική περιφέρεια, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, λόγω και του διασκορπισμού των κατοίκων της σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, πέραν φυσικά των εγκλωβισμένων που συνεχίζουν να κατοικούν στα κατεχόμενα χωριά της επαρχίας. 

Οι πληροφορίες της ειδησεογραφικής μας ιστοσελίδας είναι απόλυτα διασταυρωμένες και το σκηνικό με τους δυο υποψηφίους είναι το εξής: 

  • Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και τέως ΥΠΕΣ επί διακυβέρνησης αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια, διευθύντρια των ΜΜΕ του κόμματος ( Χαραυγή- ΑΣΤΡΑ- Διάλογος) ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ θα διεκδικήσει την βουλευτική έδρα με ιδιαίτερες αξιώσεις. Η κ. Μαύρου σημαίνων στέλεχος του κόμματος με προϊστορία και συνεχείς αγώνες στο κόμμα της αριστεράς από τα γεννοφάσκια της, θεωρεί ότι η πολιτική της σταδιοδρομία στο Κοινοβούλιο μπορεί να κλείσει με μια νέα θητεία. Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 πήρε 1846 ψήφους και υπερίσχυσε των ανθυποψηφίων της, Κλαύδιου Μαυροχάννα ( 1003 ψήφους) και Αντρέα Χειμωνίδη ( 880 ψ.)

     

  • Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ  ( νεολαιίστικη οργάνωση του ΑΚΕΛ) ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε πολιτειακές εκλογές με μια δύσκολη αντίπαλο . Ο κ. Χριστόφιας , υιός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, επιθυμεί τόσο αυτός όσο και η φαμίλια, να συνεχίσει την οικογενειακή πολιτική παράδοση και να αρχίσει την καριέρα του με βουλευτική έδρα στο Ναό της Δημοκρατίας και σε μεταγενέστερο στάδιο να ανέβει σε λόφους…

     

  • Όσον αφορά τον τρίτο υποψήφιο που θα πλαισιώσει τους Μαύρου και Χριστόφια ακόμη δεν διαφαίνεται κάποιος που να ενδιαφέρεται, αν και στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου ακούγονται τα ονόματα, του ιατρού ΑΘΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Προέδρου της  Αρχής Αντιμετώπισης εξαρτήσεων και υποψήφιου Ευρωβουλευτή το 2019 και το στέλεχος του κόμματος ΝΑΣΟΣ ΚΟΥΚΟΣ. 

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ εμφορείται από  ανάμεικτα συναισθήματα για την  εκλογική μάχη της Κερύνειας . Αφενός ικανοποίηση, γιατί ο συναγωνισμός θα επιφέρει περαιτέρω κομματική συσπείρωση και αύξηση ποσοστών και αφετέρου, γιατί  οποιοσδήποτε είναι ο χαμένος των εκλογών θα δυσαρεστηθεί με ενδεχόμενες επιπτώσεις στο κόμμα.

Ο κ. Κυπριανού τηρεί ίσες αποστάσεις,  αφού Μαύρου – Χριστόφιας είναι στενοί του συνεργάτες η μεν βουλευτής τόσο στο Κοινοβούλιο – κόμμα όσο και την Διεύθυνση των μίντια του ΑΚΕΛ , αλλά και με τον Γ. Γρ. της ΕΔΟΝ, λόγω της σχέσης που διατηρούσε με τον αείμνηστο πατέρα του, τον οποίο χαρακτήριζε αρκετές φορές μέντορα του, όσο και για την παρουσία της συζύγου του Χρήστου Χριστόφια, της ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑ , ως Διευθύντριας του Πολιτικού του Γραφείου, η οποία είναι και η στενότερη και εξ απορρήτων συνεργάτιδα του…

Home