Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Λόγω συμφερόντων αρνούνται την αναστολή εκποιήσεων

Offsite Team -
02.08.2021 - 13:51

ΑΚΕΛ: Λόγω συμφερόντων αρνούνται την αναστολή εκποιήσεων

Έχουν αποσταλεί ειδοποιήσεις για εκποιήσεις μερικών εκατοντάδων ακινήτων

«Η Κυβέρνηση αρνείται την αναστολή των εκποιήσεων για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα».Aυτό ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

 Ο κ. Χριστοφίδης υποστήριξε ότι «η απόφαση του κ. Αναστασιάδη να μην υπογράψει το νόμο, τον οποίο με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε η Βουλή για παράταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων, οδηγεί όπως ήταν αναμενόμενο σε επιτάχυνση της διαδικασίας των εκποιήσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων (επενδυτικά funds)».

Όπως ανέφερε «ήδη με βάση πληροφορίες στον Τύπο έχουν αποσταλεί ειδοποιήσεις για εκποιήσεις μερικών εκατοντάδων ακινήτων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και κατ’ επέκταση ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και για την οικονομία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η επιμονή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Συναγερμού να μην αποδεχτούν την αναστολή των εκποιήσεων εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των τραπεζών και των επενδυτικών ταμείων».

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ακόμα ότι «αυτό είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ακυρώνει την κινδυνολογία της κυβέρνησης και «αδειάζει» πλήρως την καταστροφολογία που επιχείρησαν οι κυβερνώντες.

Η αλήθεια είναι ότι, ούτε η οικονομία θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναστολή των εκποιήσεων, ούτε και το τραπεζικό μας σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού».

 

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Offsite Team -
25.06.2022 - 09:59

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, δηλώνει η ΕΔΕΚ

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που πρέπει να εφαρμόζεται, αναφέρει μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, στα συμπεράσματα του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η ΕΕ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση της ΕΔΕΚ:

«Πέρα από τις φραστικές διακηρύξεις που εντοπίζονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ εμπράκτως τι έκανε για να περιορίσει τον τουρκικό επεκτατισμό και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί;

Ενώ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που η ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Home