ΑΚΕΛ Λ/σιας:Η μάχη των μαχών που θα καθορίσει τον νέο Γ.Γραμματέα

ΑΚΕΛ Λ/σιας:Η μάχη των μαχών που θα καθορίσει τον νέο Γ.Γραμματέα

Αναμέτρηση Χαραλαμπίδου- Στεφάνου-Δαμιανού- Λουκαίδη για την πρωτιά

Πρόκειται για την σκληρότερη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών, αφού το αποτέλεσμα της θα καθορίσει εν πολλοίς και  μεγάλο μέρος του  πολιτικού σκηνικού, με τον νικητή( πρώτο σε σταυρούς προτίμησης) να αποκτά σημαντικό προβάδισμα για να γίνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και προφανώς ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , χωρίς φυσικά να αποκλείεται σε μεταγενέστερο στάδιο και ο επικεφαλής κυβερνώντος κόμματος, με όλα τα παρεπόμενα και τις ευκαιρίες για άνοδο στους ανώτατους πολιτειακούς θώκους. 

Όπως είναι γνωστό, ο νυν Γ. Γρ. θα παραδώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής  κάτι που επισήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του και το κόμμα στα επόμενα χρόνια θα πορευτεί- εκτός απροόπτου- με νέο ηγέτη που διαδεχθεί τον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. 

Έτσι η μάχη της Λευκωσίας παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις και οι δελφίνοι που διεκδικούν βουλευτική έδρα- πρωτοκλασάτα και κορυφαία στελέχη όλοι με ευρεία αναγνωρισιμότητα και έρεισμα στην κοινωνία και στην βάση του κόμματος της αριστεράς, θα δώσουν τον συντροφικό τους αγώνα με ιδιαίτερο ζήλο. 

Όσο και αν η θέληση του κ. Κυπριανού- όπως εξάλλου όλων των ηγετών- για συγκεκριμένο υποψήφιο που επιθυμεί να του παραδώσει τα ηνία παίζει σημαντικό ρόλο ,εντούτοις και το αποτέλεσμα θα καθορίσει αρκετά στο παζλ του ΑΚΕΛ, αφού δεν μπορεί να παραγνωριστεί η λαϊκή βούληση.

Το « πρόβλημα»- επίτηδες το θέτουμε σε εισαγωγικά- του ΑΚΕΛ στην Λευκωσία, είναι ότι τα 5-6 πρωτοκλασάτα στελέχη δεν αφήνουν περιθώρια και ελπίδες για άλλους υποψηφίους, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους ΤΙΤΑΝΕΣ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ληφθεί υπόψη δε ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2016 σημαίνοντα στελέχη με όνομα βαρύ στο κόμμα και σημαντική προσφορά , όπως ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ , Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας- Κερύνειας και ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ , Γενικός Γραμματέας της αγροτικής οργάνωσης  ΕΚΑ ,έμειναν εκτός Κοινοβουλίου τότε οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι η μάχη θα είναι σκληρή έως και αδυσώπητη. 

Το ερώτημα είναι αν κάποιος από τους 4 νυν βουλευτές – ο Γ.Γρ. εκλέγεται ως αρχηγός χωρίς σταυρό προτίμησης – ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ, θα χάσει την έδρα του , οπόταν αποκλείεται και από τα περαιτέρω. Προφανώς και η σειρά κατάταξης και ο αριθμός των σταυρών προτίμησης θα παίξει τον δικό του ρόλο στην μάχη για τον επόμενο Γ.Γρ, εξ ου και η σημαντικότητα της αναμέτρησης.

Μια άλλη θεμελιακή παράμετρος που θα παίξει τον δικό της καθοριστικό ρόλο στην μάχη για τον νέο Γ.Γρ., είναι και η θέση στην κατάταξη που θα πάρει η κ. Χαραλαμπίδου και  οι σταυροί προτίμησης που θα συγκεντρώσει. Αν η δυναμική που ανέπτυξε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2016 συνεχιστεί( πρώτη σε σταυρούς προτίμησης) σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική της δράση όλο αυτό το διάστημα, τότε θα μπουν δύσκολα στο ΑΚΕΛ και τους επίδοξους δελφίνους για κατάκτηση του ανώτατου θώκου στο κόμμα της αριστεράς. Αν και δεν το εκδηλώνει δημόσια, η κ. Χαραλαμπίδου έχει φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την αναρρίχηση της στην θέση της Γενικής Γραμματέως ( θα έχουμε και αλλαγή τίτλου) του ΑΚΕΛ, οπόταν τα θέματα περιπλέκονται.

Από εκεί και έπειτα, αρκετά νέα στελέχη θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός κυρίως για να προετοιμαστούν για τις επόμενες μάχες και να ζυμωθούν στον κάματο του προεκλογικού αγώνα και στο βασανισμό των προεκλογικών εκστρατειών.

Να θυμίσουμε τα αποτελέσματα και την κατάταξη στις βουλευτικές εκλογές του 2016.

  • Ειρήνη Χαραλαμπίδου: 16847 ψήφους
  • Στέφανος Στεφάνου: 13139
  • Άριστος Δαμιανού: 12985
  • Γιώργος Λουκαίδης: 11125
  • Χρήστος Χριστοφίδης: 7383
  • Πανίκος Χάμπας: 5410
Home