Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Μήδεν από μηδέν η σύσκεψη του Προεδρικού για την ακρίβεια

Offsite Team -
01.07.2022 - 18:40

ΑΚΕΛ: Μήδεν από μηδέν η σύσκεψη του Προεδρικού για την ακρίβεια

ΑΚΕΛ: Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα η σύσκεψη στο Προεδρικό
Αντίδραση ΑΚΕΛ για την σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος

Ανακοίνωση μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, η σύσκεψη δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι, τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν άμεσα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις.

>>> Διαβάστε επίσης:  Έρχονται κουπόνια για ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξε άλλη μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν άμεσα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις.

Οι καταναλωτές παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στις συνεχείς ανατιμήσεις και την καλπάζουσα ακρίβεια. Συνεχίζουν να πληρώνουν την αδράνεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού με αποτέλεσμα η Κύπρος να παραμένει ουραγός στις ΑΠΕ. Η αδράνεια αφορά και τις επενδύσεις στα συστήματα αποθήκευσης καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και 10 μήνες.

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει στην κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για αντιμετώπιση των αυξήσεων στο κόστος ενέργειας εδώ και πολλούς μήνες. Ανάμεσα τις προτάσεις μας και η διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κάτι που θα εξασφαλίσει φθηνότερο ρεύμα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση αρνείται να τοποθετηθεί.

Ζητούμε παράλληλα να προχωρήσει η φορολόγηση των «απροσδόκητων κερδών» των εταιριών ενέργειας, όπως έχει γίνει άλλωστε και σε άλλες χώρες. Τα εργαλεία υπάρχουν. Αυτό που απαιτείται είναι πραγματική πολιτική βούληση για ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που η κυβέρνηση συνεχώς πείθει ότι δεν διαθέτει».

Home