Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα

Offsite Team -
16.02.2022 - 12:46

ΑΚΕΛ: Να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά

Να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, λέγοντας πως η Η κυβέρνηση πρέπει να πει επιτέλους αν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε για τις αυξήσεις στα καύσιμα και συνολικά για την ακρίβεια που σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των Κυπρίων.

Αυτούσια η δήλωση: 

Οι αυξήσεις στα καύσιμα συνεχίζονται και έρχονται να προστεθούν στο γενικότερο κύμα ακρίβειας που κτυπά τον κυπριακό λαό. Εντούτοις, η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι πρέπει να πάρει μέτρα. Ο δε Αβέρωφ Νεοφύτου δεν στήνει πλέον παραστάσεις στα πρατήρια βενζίνης, όπως έπραττε παλαιότερα όταν μάλιστα ήταν χαμηλότερες οι τιμές.

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα τον κόσμο. Για παράδειγμα είναι από κάθε άποψη παράλογο να πληρώνουμε ΦΠΑ πάνω στον Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει το αίτημα του να καταργηθεί αυτή η διπλή φορολογία.

Η κυβέρνηση πρέπει να πει επιτέλους αν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε για τις αυξήσεις στα καύσιμα και συνολικά για την ακρίβεια που σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των Κυπρίων. Όσα μέτρα λήφθηκαν μέχρι σήμερα, ήρθαν μόνο μετά που η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε από την αντιπολίτευση και την κοινωνία. Χρειάζεται εδώ και τώρα να υψωθεί κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια. Χρειάζεται άμεσα ένα ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για αντιμετώπιση των αυξήσεων και αυτό είναι ευθύνη πρώτα από όλα της κυβέρνησης.

Home