Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Νέα πυρά στην Κυβέρνηση για την Σύνοδο Κορυφής

Offsite Team -
04.10.2020 - 15:07

ΑΚΕΛ: Νέα πυρά στην Κυβέρνηση για την Σύνοδο Κορυφής

Thumbnail
Για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται- Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επαρχιακού Γραμματέα Λευκωσίας- Κερύνειας, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η κυβέρνηση μετέτρεψε τις κυρώσεις από εργαλείο σε αυτοσκοπό και πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο.

Αυτούσια η δήλωση:

Στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους που η ίδια έθεσε. Αυτό πάνω από όλα μας θλίβει.

Μετέτρεψε τις κυρώσεις από εργαλείο σε αυτοσκοπό.

Ούτως ή άλλως δεν επεδίωξε κυρώσεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Ψήλωνε τον πήχυ στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να περάσει πανηγυρικά από κάτω σπέρνοντας την απογοήτευση στο λαό.

Δημιούργησε για ακόμα μια φορά σύγχυση στην Κύπρο και στο εξωτερικό σε σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις μας.

Ο προβλεπτός τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να δώσει στην κυβέρνηση τα σωστά μαθήματα. Να σταματήσει η εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Να επικεντρωθούμε πως αποτελεσματικά και πραγματιστικά αντιμετωπίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Και κυρίως πως μένουμε επικεντρωμένοι στη λύση- απελευθέρωση- επανένωση, για να απαλλαγούμε οριστικά από την τουρκική κατοχή και την καταστροφική διχοτόμηση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο. Δεν επιτρέπονται παλινωδίες, ψευτολεονταρισμοί ή ενδοτικές προσεγγίσεις περί δύο κρατών. Με σταθερότητα στο στόχο, με συγκροτημένη στρατηγική και με πραγματισμό, να προσπαθήσουμε όσο εξαρτάται από εμάς να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα και κυρίως να προσπαθήσουμε να λυτρώσουμε την πατρίδα και το λαό μας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια λύση που θα απελευθερώνει και επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας.  

Home