ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης άδειασε Χριστοδουλίδη για το Σύνταγμα '60

ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης άδειασε Χριστοδουλίδη για το Σύνταγμα '60

«Συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη πορεία ο ΠτΔ»

Για τα όσα δήλωσε στην χθεσινή του συνέντευξη στο Omega για το Σύνταγμα του '60 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκουμάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άδειασε τον υπουργό Εξωτερικών και «επανέλαβε και χθες ότι η ιδέα για επιστροφή στο Σύνταγμα 60 αποτελεί πρόταση, την οποία μάλιστα θα αναπτύξει και στο ΓΓ του ΟΗΕ».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια ώρα σημειώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «συνεχίζει στην ίδια επικίνδυνη και αλλοπρόσαλλη πορεία που έχει πάρει, πάντα με την άκριτη στήριξη της ηγεσίας του Συναγερμού».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κουκουμά

Η Κύπρος οδηγείται ολοταχώς στην οριστική διχοτόμηση. Όμως ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει στην ίδια επικίνδυνη και αλλοπρόσαλλη πορεία που έχει πάρει, πάντα με την άκριτη στήριξη της ηγεσίας του Συναγερμού.

- Ο κ. Αναστασιάδης, αδειάζοντας τον Υπουργό Εξωτερικών, επανέλαβε και χθες ότι η ιδέα για επιστροφή στο Σύνταγμα 60 αποτελεί πρόταση, την οποία μάλιστα θα αναπτύξει και στο ΓΓ του ΟΗΕ. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην αρχίσουν ποτέ συνομιλίες και αυτό το γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης. Το ερώτημα είναι αν τελικά αυτό είναι που επιδιώκει.

- Μίλησε επίσης για υποχωρήσεις που τάχα του προτείνει το ΑΚΕΛ και χωρίς κανένα αντάλλαγμα όπως ισχυρίζεται. Αποκρύβει όμως ότι οι εισηγήσεις του ΑΚΕΛ θέτουν ως προϋποθέσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στην Τουρκία την κατάληξη σε στρατηγική συμφωνία για το Πλαίσιο Γκουτέρες και σε συνολική λύση, αντίστοιχα. Αντίθετα βέβαια, από τις δικές του εισηγήσεις που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές της ελληνοκυπριακής πλευράς, με πιο κραυγαλέα την αδιανόητη ενέργεια του να συζητά πίσω από κλειστές πόρτες τη λύση δύο κρατών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σήμερα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η Κύπρος έχει ενώπιον της δύο δρόμους. Το δρόμο που οδηγεί στην οριστική διχοτόμηση και το δρόμο της λύσης, της απελευθέρωσης και επανένωσης. Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο δρόμο επιλέγει, ειδικά τώρα που προτείνει επιστροφή στο Σύνταγμα του 60. 

Home