Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ - ΟΕΛΜΕΚ: Κοινή θέση η αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Offsite Team -
30.09.2021 - 14:23

ΑΚΕΛ - ΟΕΛΜΕΚ: Κοινή θέση η αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Όσο αφορά την τρίτη λυκείου

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης.

Στη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΑΚΕΛ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, Χρίστος Χριστοφίδης, Άντρος Καυκαλιάς και Χρίστος Χριστόφιας.

Κατά τη συνάντηση η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε την αντίθεση και την αγωνία της για το γεγονός ότι κατά τη φετινή χρονιά οι τελειόφοιτοι μαθητές θα καλεστούν να δώσουν τρεις κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους μέσα σε μόλις πέντε μήνες.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη συμφωνία του με αυτή τη θέση, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο συζητά ακόμα για τη διαμόρφωση της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα ενώ θα χρειαστεί η τροποποίηση κανονισμών από τη Βουλή για να γίνουν οι τρεις εξετάσεις. Πρόσθεσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ήδη πολύ δύσκολα για τους τελειόφοιτους λόγω της πανδημίας και η υπερφόρτωση τους θα έχει επιπρόσθετες εκπαιδευτικές και ψυχολογικές αρνητικές επιπτώσεις. Προέταξε τη θέση ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να προτείνει στη Βουλή την αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ ενημέρωσαν ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας και εκεί θα εκφράσουν για ακόμα μια φορά τη θέση του κόμματος, η οποία συμπίπτει με τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ.

Home