Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπαλάκι στα χέρια των κυβερνώντων

Offsite Team -
23.03.2022 - 17:31

ΑΚΕΛ: Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπαλάκι στα χέρια των κυβερνώντων

Σε δήλωση προχώρησε το ΑΚΕΛ με το μέλος του Μαρίνα Σάββα όσον αφορά την απόφαση που λήφθηκε για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετά την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στο Πουρνάρα. Μεταξύ άλλων στην δήλωση της ανέφερε πως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι γίνονται μπαλάκι στα χέρια των κυβερνώντων.

Αυτούσια η δήλωση:

Χτες ανακοινώθηκε ότι τελικά οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετά την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στο Πουρνάρα, δεν θα εφαρμοστούν.

Παρόλο που το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μετακίνηση ασυνόδευτων ανήλικων σε κατάλυμα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, πήρε πίσω την απόφαση του προφανώς κατόπιν των γνωστών δηλώσεων του Δημάρχου Παραλιμνίου.

Έτσι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, για τους οποίους η Κυβέρνηση λαμβάνει κονδύλια εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γίνονται μπαλάκι στα χέρια των κυβερνώντων.

Το ΑΚΕΛ θα εξακολουθήσει να υπενθυμίζει στους κυβερνώντες τις υποχρεώσεις που έχουν όπως αυτές απορρέουν από διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται γι’ ασυνόδευτους ανήλικους.

Home