Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Οι ΝΑΤΟϊκοί επιβραβεύουν την Τουρκία του Ερντογάν

Offsite Team -
29.06.2022

ΑΚΕΛ: Οι ΝΑΤΟϊκοί επιβραβεύουν την Τουρκία του Ερντογάν

Οι εξελίξεις διαψεύδουν εκ νέου τους εγχώριους θιασώτες του ΝΑΤΟ, αναφέρει το ΑΚΕΛ

Οι εξελίξεις διαψεύδουν εκ νέου τους εγχώριους θιασώτες του ΝΑΤΟ, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. Σημειώνει επίσης, πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Αρνητική εξέλιξη όσα εξασφάλισε η Τουρκία στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αποτύπωσε τις τρομακτικές για την παγκόσμια ειρήνη εξελίξεις. Η Νέα Στρατηγική Αντίληψη και η συνεχής διεύρυνση της Συμμαχίας προοιωνίζονται μια άνευ προηγουμένου στρατιωτικοποίηση του πλανήτη και κλιμάκωση του ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Κασουλίδης: Δεν πρέπει να συμμετέχει στην PESCO η Τουρκία

Οι δε αποφάσεις που λήφθηκαν σε σχέση με την Τουρκία επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα της πολεμικής Συμμαχίας και το ρόλο της κατοχικής δύναμης σε αυτό. Ενώ οι ΝΑΤΟϊκοί επικαλούνται το διεθνές δίκαιο και τη δημοκρατία, την ίδια ώρα επιβραβεύουν την Τουρκία του Ερντογάν που αποτελεί δύναμη κατοχής στην Κύπρο, την Συρία, το Ιράκ, που απειλεί την Ελλάδα και άλλα κράτη της περιοχής και καταπατεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ίδιο το εσωτερικό της. Τα ανταλλάγματα που έλαβε η Τουρκία στα πλαίσια του ενδοΝΑΤΟϊκού παζαριού είναι εξωφρενικά και θα σημάνουν νέα βάρβαρη καταστολή σε βάρος του κουρδικού κινήματος. Οι δε απαιτήσεις σε σχέση με την εμπλοκή της Τουρκίας στην PESCO επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις μας για το τι σημαίνει η συνεχής σύζευξη ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Οι εξελίξεις διαψεύδουν εκ νέου τους εγχώριους θιασώτες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια στην Κύπρο. Αυτό που πράττει το ΝΑΤΟ είναι να αναβαθμίζει συνεχώς τον γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας.

Home