Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: ΟΚ για μεταρρύθμιση δικαιοσύνης αντί την 1/1 στην 1/7/2023

Offsite Team
- 16.11.2022

ΑΚΕΛ: ΟΚ για μεταρρύθμιση δικαιοσύνης αντί την 1/1 στην 1/7/2023

Θα καταγράφει η προχειρότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού,σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών αναφέρθηκε στο ζήτημας της παράτασης της έναρξης ισχύος της Δικαστικής Μεταρρύθμισης.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε εφόσον υπάρχει ευρύτατη συναίνεση το ΑΚΕΛ θα συγκαταθέσει στην παράταση εφαρμογής της Μεταρρύθμισης αντί την 1/1/2023 στην 1/7/2023. 

Παράλληλα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "Θα δώσουμε την παράταση αλλά καταγράφεται η προχειρότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης".

Αυτούσια η δήλωση: 

«Από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο ζητεί και η κυβέρνηση συμφωνεί με παράταση στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, ούτε η Βουλή των Αντιπροσώπων συνολικά, αλλά και ούτε εμείς ως ΑΚΕΛ, θα μπορούσαμε να ενεργήσουμε διαφορετικά. Επομένως, εφόσον υπάρχει ευρύτατη συναίνεση θα συγκατατεθούμε στην παράταση εφαρμογής της Μεταρρύθμισης αντί την 1/1/2023 στην 1/7/2023. 

Την ίδια ώρα βέβαια, με καμία διάθεση αντιπολιτευτική, πρέπει να πω και το εξής:  Όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, ακόμα και τους μήνες που προηγήθηκαν της ψήφισης της Μεταρρύθμισης, εμείς προειδοποιούσαμε ότι το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, αλλά και ο κίνδυνος αποψίλωσης των Επαρχιακών Δικαστηρίων από Προέδρους που θα έπρεπε να μετακινηθούν στο Εφετείο, ήταν ένα ουσιαστικό πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να απαντηθεί πειστικά. Δεν απαντήθηκε πειστικά, είχε επιδειχθεί σπουδή και υιοθετήθηκαν διθύραμβοι και πανηγυρισμοί για την ψήφιση και την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης. Σήμερα, μερικές μέρες πριν την υλοποίηση της διαδικασίας για τον διαχωρισμό του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε Ανώτατο Δικαστήριο και Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, μοιραία και αναπόδραστα – και αναμενόμενο ήταν- το Ανώτατο Δικαστήριο και η κυβέρνηση διεκδικούν παράταση στην εφαρμογή. Θα δώσουμε την παράταση αλλά καταγράφεται η προχειρότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Home