Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Το όραμα του Αβέρωφ καθυστέρησε 9 χρόνια

Offsite Team -
25.05.2022

ΑΚΕΛ: Το όραμα του Αβέρωφ καθυστέρησε 9 χρόνια

Ευθεία επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο μετά την παρουσίαση 6 αξόνων για μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη

Ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ με αφορμή τους 6 άξονες που παρουσίασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου για υλοποίηση της πράσινης μετάβασης στην Κύπρο.

Μάλιστα όπως τονίζει το ΑΚΕΛ το όραμα του Αβέρωφ Νεοφύτου έρχεται με εννιά χρόνια καθυστέρηση.

>>> Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Οι 6 άξονες για υλοποίηση πράσινης μετάβασης στην Κύπρο

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ: 

Το όραμα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την πράσινη μετάβαση του τόπου μας έρχεται με εννιά χρόνια καθυστέρηση.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές 2023

Καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μας μείγμα, απουσία οποιασδήποτε πολιτικής σε ό,τι αφορά την χρήση ΑΠΕ στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αποτυχία της έγκαιρης εισαγωγής φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αέριων ρύπων και κατά συνέπεια οι λογαριασμοί της ΑΗΚ.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που πληρώνουν οι καταναλωτές τους τελευταίους μήνες είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ να εφαρμόσουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον αλλά κυρίως προς όφελος της κοινωνίας.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η αιτιολογημένη γνώμη που έχει αποστείλει η Κομισιόν στην Κύπρο αφού αποτύχαμε να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο, της οδηγίας για τον περιορισμό των εκπομπών ορισμένων ρύπων στην ατμόσφαιρα από μεσαίου μεγέθους μονάδες καύσης.

Επιπρόσθετα, η Κομισιόν αναφέρει ότι υπάρχει ανυπαρξία οποιασδήποτε πολιτικής σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, της θέρμανσης - ψύξης και των μεταφορών. Την ανυπαρξία αυτή όμως την πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά καθημερινά. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΑΚΕΛ, για διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για την ανάπτυξη ΑΠΕ, η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα καθιστώντας τον τόπο μας ουραγό στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ.

Η βαρύτητα που δίνουν οι κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής είναι ελάχιστη και αυτό μπορεί ο καθένας να το συμπεράνει αν κοιτάξει τις αιτιολογημένες γνώμες που μας έχει αποστείλει η ΕΕ τα τελευταία 9 χρόνια.

Την ίδια ώρα που ο κ. Νεοφύτου εξαγγέλλει το όραμα του για πράσινη μετάβαση η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παραμένει ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία και οι ΑΠΕ χρειάζονται άμεσες επενδύσεις.

Home