Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Ούτε έκλεισε ούτε έληξε το θέμα με τη ρατσιστική αυθαιρεσία

Offsite Team -
09.09.2019 - 22:15

ΑΚΕΛ: Ούτε έκλεισε ούτε έληξε το θέμα με τη ρατσιστική αυθαιρεσία

Thumbnail
Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να χαρακτηρίζει ως «έναν από τους καλύτερους διευθυντές που έχουμε»

Δήλωση εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με το περιστατικό ρατσισμού από Διευθυντή σχολείου σε μαθήτρια που φορούσε μαντήλα. Όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου ούτε έκλεισε ούτε έληξε το θέμα με τη ρατσιστική αυθαιρεσία διευθυντή.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι: “Το περιστατικό ρατσιστικής αυθαιρεσίας Διευθυντή σε βάρος μαθήτριας σε Λύκειο της Λευκωσίας δεν έχει κλείσει και δεν έχει λήξει, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας.

Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να χαρακτηρίζει ως «έναν από τους καλύτερους διευθυντές που έχουμε», ένα διευθυντή που διέπραξε με τόσο αυταρχισμό μια τέτοια αντιπαιδαγωγική και ρατσιστική αυθαιρεσία.

Δεν είναι δυνατόν να κηρύσσει το θέμα λήξαν χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται.

Το θέμα δεν έχει κλείσει ούτε με τη μετάθεση του διευθυντή.

Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να καλεί σε συνάντηση το θύτη και το θύμα να «λύσουν το θέμα», ως να έχει φταίξει σε οτιδήποτε η μαθήτρια η οποία το μόνο που έκανε ήταν να προσέλθει στο σχολείο όπως πήγαινε για χρόνια, χωρίς να ενοχλήσει και χωρίς να ενοχληθεί κανείς.

Οι επικοινωνιακές απόπειρες του Υπουργού Παιδείας κάνουν τα πράγματα χειρότερα και αποκαλύπτουν πόσο επιπόλαια προσεγγίζει τέτοια ζητήματα η κυβέρνηση. Δεν έχουμε θέμα διαφοράς μεταξύ διευθυντή και μιας μαθήτριας. Έχουμε ένα σοβαρό κρούσμα ρατσιστικής αυθαιρεσίας από μέρους ενός συγκεκριμένου διευθυντή. Ζήτημα παραβίασης από τον διευθυντή των σχολικών Κανονισμών και των θεμελιωδών αρχών που διέπουν την κυπριακή  πολιτεία και το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά. Το θέμα θα είναι λήξαν όταν ο Υπουργός διασφαλίσει ότι ούτε ο συγκεκριμένος διευθυντής ούτε κανένας άλλος δεν θα θεωρεί τα σχολεία πεδίο για να διασπείρει το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε το θέμα της ρατσιστικής ενέργειας του διευθυντή καθώς και των ενεργειών του Υπουργού, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

 

Home