ΑΚΕΛ προς Αβέρωφ: Σαπίλα και διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

ΑΚΕΛ προς Αβέρωφ: Σαπίλα και διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Τι αναφέρει το ΑΚΕΛ για δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Το ΑΚΕΛ δια μέσου του εκπροσώπου του Στέφανου Στεφάνου, "πυροβολεί" τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχετικά με δηλώσεις του για το κυπριακό ποδόσφαιρο. 

>> Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις << 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Νεοφύτου σε προηγούμενη του δήλωση είπε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αδυναμίες και λάθη, με τον Στέφανο Στεφάνου να απαντά πως δεν είναι λάθη που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά σαπίλα και διαφθορά. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του επιχείρησε να υποβαθμίσει την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο λέγοντας ότι υπάρχουν ισοπέδωση και ακρότητες στη συζήτηση. Περιορίστηκε να πει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν «αδυναμίες και λάθη». Όμως όλη η κυπριακή κοινωνία γνωρίζει ότι δεν είναι λάθη που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά σαπίλα και διαφθορά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ και που υπήρξε στέλεχος του ΔΗΣΥ, κ. Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι καταγγελίες από την Ισπανία για τα στημένα είναι κουτσομπολιά. Προς τι οι έρευνες λοιπόν;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην κυβερνητική παράταξη πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ο κ. Αναστασιάδης μιλά για στάβλο του Αυγεία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει –ξανά- αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά. Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης συγκαλεί συσκέψεις για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Όμως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσπαθεί να υποβαθμίσει και, αν είναι δυνατόν, να κλείσει το θέμα.

Τι ενοχλεί τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και νιώθει τόσο άβολα να συζητείται η διαφθορά και η βρωμιά που υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο;

Αλήθεια, γιατί δεν ενοχλεί τον κ. Νεοφύτου το γεγονός ότι δεκάδες κόκκινοι φάκελοι έμειναν αναξιοποίητοι, όπως και τόσες καταγγελίες και τον ενοχλούν οι αναφορές για τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο; Τι φοβάται ο ΔΗΣΥ από τη συζήτηση;

Το ΑΚΕΛ αναμένει από την κυβέρνηση απτά δείγματα γραφής της πολυδιαφημισμένης βούλησης της να πατάξει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Είναι οι πράξεις που θα κρίνουν τη βούλησή της και όχι οι διακηρύξεις, τις οποίες ακούσαμε πολλές φορές για πολλά θέματα. Ελπίζουμε οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ να μην είναι προεόρτια του όποιου κουκουλώματος της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο."

Home