Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ: Κοπιάστε να συζητήσουμε για εισφορές σε κόμματα

Offsite Team -
05.09.2022

ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ: Κοπιάστε να συζητήσουμε για εισφορές σε κόμματα

Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ - «Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει» λέει ο Χάρης Πολυκάρπου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού σε σχέση με την πρόταση νόμου που προωθεί για κατάργηση των εισφορών σε κόμματα, δίνει το ΑΚΕΛ.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σε γραπτή του δήλωση το μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου. ανέφερε ότι ο δεν είναι συκοφαντία «να ζητούνται εξηγήσεις από το Συναγερμό γιατί αλλοδαποί, αφού έλαβαν χρυσό διαβατήριο, εισέφεραν στο κομματικό ταμείο».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΣΥ: Προωθεί πρόταση νόμου για κατάργηση εισφορών σε κόμματα

Σημείωσε δε ότι ο ΔΗΣΥ όσο και να προσπαθεί «δεν μπορεί να μηδενίσει τις ευθύνες του για τις πρωτοφανείς διαστάσεις διαπλοκής και διαφθοράς που λαμβάνει το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια».

Μάλιστα καταληκτικά σημειώνει «ας κοπιάσουν λοιπόν να τα συζητήσουμε».

Αυτούσια η δήλωση του Χάρη Πολυκάρπου

Να ζητούνται εξηγήσεις από το Συναγερμό γιατί αλλοδαποί, αφού έλαβαν χρυσό διαβατήριο, εισέφεραν στο κομματικό ταμείο, δεν είναι συκοφαντία. Ο Συναγερμός οφείλει απαντήσεις προς την κοινωνία τις οποίες θα συνεχίσουμε να απαιτούμε.

Φιλότιμη η προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. Το βέβαιο όμως είναι ότι όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να μηδενίσει τις ευθύνες του για τις πρωτοφανείς διαστάσεις διαπλοκής και διαφθοράς που λαμβάνει το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδυσσέας: Έλεγχος για εισφορές προς τα κόμματα από το 2016

Το ΑΚΕΛ ήταν πάντοτε υπέρμαχος της απεξάρτησης των Κομμάτων από τις εισφορές ιδιωτών. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται η αύξηση της κρατικής χορηγίας, με πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, ώστε να μην χρειάζονται την οικονομική στήριξη από ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, πάντοτε είχε τη θέση ότι πρέπει να συζητηθεί η μείωση των εξόδων στις προεκλογικές εκστρατείες και να επιμηκυνθεί η περίοδος των ελέγχων.

Ας κοπιάσουν λοιπόν να τα συζητήσουμε. Έστω και όψιμα.

Home