ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση: Να τοποθετηθεί για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση: Να τοποθετηθεί για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

Τι αναφέρει το ΑΚΕΛ

Έκκληση στην Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το ζήτημα απαντώντας αν ισχύουν όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο αποκαλύπτει ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair που εξασφάλισε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. για τη φετινή θερινή περίοδο, θα σταθμεύουν στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου αντί στο αεροδρόμιο Πάφου, έπειτα από τουρκικές πιέσεις, κάνει το ΑΚΕΛ με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair που εξασφάλισε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. για τη φετινή θερινή περίοδο, θα σταθμεύουν στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου αντί στο αεροδρόμιο Πάφου, έπειτα από τουρκικές πιέσεις.

Αν και εφόσον ευσταθούν τα όσα αναφέρονται, προσθέτει, στο δημοσίευμα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, πρωτίστως σε σχέση με θέματα που έχουν να κάνουν στην άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, τονίζει το ΑΚΕΛ και συνεχίζει, να απαντήσει αν ισχύουν όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα και σε περίπτωση που ισχύουν να εξηγήσει αν και γιατί συναίνεσε σε κάτι τέτοιο.

Tags
Home