Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Σφραγίζει την απόφαση βάσης για Μαυρογιάννη η Κεντρική

Του Στέλιου Στυλιανού -
27.05.2022 - 06:00

ΑΚΕΛ: Σφραγίζει την απόφαση βάσης για Μαυρογιάννη η Κεντρική

Συνέρχεται το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή και ετοιμάζει την εισήγηση για την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη

Στο επόμενο στάδιο εισέρχονται οι διεργασίες στο ΑΚΕΛ για να επισημοποιηθεί η στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις Προεδρικές του 2023.

Μετά την περιοδεία στις κομματικές ομάδες όπου η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για στήριξη του τέως διαπραγματευτή για το Κυπριακό πήρε θετικό πρόσημο είναι σήμερα σειρά της Κεντρικής Επιτροπής να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα και με κομματικές πηγές η αποδοχή της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη στην βάση του κόμματος έφτασε στο 80%, ενώ την ίδια ώρα σημειώνεται ότι η προσέλευση στις συνελεύσεις ήταν στα επίπεδα του πρόσφατου παρελθόντος.

H συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 θα γίνει αξιολόγηση του αποτελέσματος του εσσωκομματικού διαλόγου και την ίδια ώρα να ετοιμάσει και την τελική εισήγηση για την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου. 

Στην Παγκύπρια συνδιάσκεψη θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής πέραν των 1500 στελεχών του ΑΚΕΛ τα οποία αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για στήριξη Μαυρογιάννη.  Μάλιστα ο κύριος Μαυρογιάννης θα εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητα του την εβδομάδα που θα ακολουθήσει της Παγκύπριας συνδιάσκεψης. 

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home