Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Σωστά τα λέει ο Ακιντζί

Offsite Team -
10.02.2020 - 13:27

ΑΚΕΛ: Σωστά τα λέει ο Ακιντζί

Thumbnail
Στο πλευρό Ακιντζί το ΑΚΕΛ, για τις δηλώσεις του περί προσάρτησης

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης αναφορικά με τα σενάρια προσάρτησης των κατεχόμενων από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, επισημαίνει ότι είναι ορθά αυτά που αναφέρει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αναφορά του ο Ακιντζί έκανε λόγο ότι «θα είναι φρίκη η προσάρτηση της βορείου Κύπρου στην Τουρκία».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Τα όσα εκτυλίσσονται στα κατεχόμενα, με φόντο την ψηφοφορία για εκλογή ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναδεικνύουν τη διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να διχοτομήσει οριστικά την Κύπρο, να ενσωματώσει de facto τα κατεχόμενα και να εξαφανίσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την ολοκλήρωση του εγκλήματος που έγινε σε βάρος του λαού μας το 1974 και την απαρχή για νέες περιπέτειες. Όπως ορθά σημειώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «θα είναι φρίκη η προσάρτηση της βορείου Κύπρου στην Τουρκία».

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τη συνεχιζόμενη ντε φάκτο κατάσταση, καθώς επίσης και το παρατεταμένο αδιέξοδο με την ίδια να είναι αποενοχοποιημένη από τον διεθνή παράγοντα, για να προωθεί τους στόχους της. Η μοναδική προσφερόμενη οδός για να αποφευχθεί η οριστική διχοτόμηση και η ενσωμάτωση των κατεχομένων από την Τουρκία, είναι η επίτευξη λύσης η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό.

Ο ΟΗΕ, με τη δήλωση του ΓΓ κ. Γκουτέρες στη συνάντηση του Βερολίνου τον περασμένο Νοέμβριο, έχει κάνει ξεκάθαρο προς όλους ότι μετά την ψηφοφορία του ερχόμενου Απριλίου για εκλογή Τουρκοκύπριου ηγέτη, θα κινηθεί για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Οι ηγέτες των δύο πλευρών θα πρέπει να εργάζονται για την υλοποίηση του στόχου της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, ανεξαρτήτως των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και των εν γένει δυσκολιών που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά. Διαπραγμάτευση για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και στη βάση του Πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ.»

Home