ΑΚΕΛ: Συνεχίζεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ: Συνεχίζεται ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ

«Ο ΔΗΣΥ αρνείται να συζητηθούν οι δυσανάλογοι περιορισμοί στις δημοκρατικές ελευθερίες»

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδίκασε χθες τη χρήση της πανδημίας από ορισμένες κυβερνήσεις ως πρόσχημα για την καταστολή των φωνών διαφωνίας και για την παραβίαση των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα σύμφωνα και με την ανακοίνωση με άλλα λόγια, επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο φωνάζει εδώ και καιρό η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας στην Κύπρο απέναντι σε επιλογές και αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιμένουν να μην συζητήσουν τους παράλογους και δυσανάλογους περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιμένουν σε καθολική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, παρόλο που γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά ακόμα και η επιδημιολογική ομάδα της κυβέρνησης υποδεικνύουν το αντίθετο. Ακόμα και χθες, ο ΔΗΣΥ αρνήθηκε να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα που έθεσε το ΑΚΕΛ, δηλαδή το ζήτημα των δυσανάλογων περιορισμών στις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ θέτει ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών στον τόπο μας.

Tags
Home