Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Θα καταθέσει προτάσεις για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού

Offsite Team -
23.03.2022 - 16:01

ΑΚΕΛ: Θα καταθέσει προτάσεις για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού

Προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση του εγχώριου τουρισμού, θα καταθέσει το ΑΚΕΛ, λέει ο Στεφάνου

Συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση του εγχώριου τουρισμού, ούτως ώστε να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία και να δοθούν οικονομικές ανάσες, θα καταθέσει το ΑΚΕΛ στο Υφυπουργείο Τουρισμού και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

 

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη με φορείς του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο «Θάλασσα» στην Αγία Νάπα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται «ο κύκλος επαφών και συσκέψεων με παράγοντες του τουρισμού».

 

Πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες «συσκέψεις με παράγοντες για τον τουρισμό για να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που το ΑΚΕΛ έχει διαμορφώσει, σε σχέση με την αντιμετώπιση, στο μέτρο του δυνατού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία με φόντο την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Ουκρανία και από το γεγονός ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είναι πολύ σημαντικές χώρες για την Κύπρο και στον τομέα του τουρισμού».

 

Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, σημείωσε ο κ. Στεφάνου «έχει δεχθεί, από τουριστικής άποψης, ισχυρό κτύπημα από την πανδημία και την ίδια ώρα δέχεται και ισχυρό κτύπημα από το γεγονός ότι δεν αναμένεται φέτος να έχουμε Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες, οι οποίοι είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια της τουριστικής βιομηχανίας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».  

Αφού ανέφερε ότι «πρέπει να συζητήσουμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε πως οι προτάσεις του ΑΚΕΛ «στηρίζονται πάνω σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η ταχύτατη, πολύ συγκεκριμένη παρέμβαση του κράτους έτσι ώστε αναζητώντας νέες αγορές ή ενισχύοντας υφιστάμενες αγορές, να μπορέσουμε να φέρουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και να μπορέσουμε, έστω κατά ένα μέρος, να αναπληρώσουμε την απώλεια που θα έχουμε».  

Οσον αφορά το δεύτερο άξονα είπε ότι «έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση του εγχώριου τουρισμού.  Ο εγχώριος τουρισμούς έδωσε καλές και αποτελεσματικές λύσεις κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε και πρόσθεσε πως «θεωρούμε ότι και τώρα μπορούμε, μέσα από την ενίσχυση, τη διεύρυνση, την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων εγχώριου τουρισμού να βοηθήσουμε την τουριστική βιομηχανία να επιβιώσει, έτσι ώστε να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα με την κατάσταση με τον πόλεμο».  

Θα συζητήσουμε, συνέχισε, «αυτές τις προτάσεις και σκέψεις με τους παράγοντες του τουρισμού, θα ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας και θα έχουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε ακριβώς μέσα από τη συζήτηση, να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις αλλά με ταχύτητα, επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο».  

Ερωτηθείς κατά πόσον η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που δέχθηκε πιο σοβαρό πλήγμα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «πρώτα απ’ όλα χρειάζεται ταχύτητα. Θα μεταφέρουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τον εγχώριο τουρισμό, που αφορούν το Ταμείο Αδειας που καλύπτει όμως μόνο ένα μέρος των εργαζομένων».  

Η άποψη μας σημείωσε «είναι ότι πρέπει το κράτος να ετοιμάσει σχέδια και κονδύλια που να καλύπτει και τους εργαζόμενους που είναι εκτός του Ταμείου με στοχευμένο τρόπο, βοηθώντας κυρίως εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν τα χρηματικά μέσα για να μπορέσουν να κάνουν άδεια. Αξιοποιώντας τον εγχώριο τουρισμό, δίνοντας δυνατότητες, κίνητρα και μέσα στους Κυπρίους για να μπορέσουν να κάνουν τουρισμό στην Κύπρο, μπορούμε να στηρίξουμε την τουριστική βιομηχανία και να δώσουμε απαραίτητες οικονομικές ανάσες», κατέληξε.  

ΚΥΠΕ

Home