ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις για τις σχέσεις του ΠτΔ με Σαουδάραβα σεΐχη

ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις για τις σχέσεις του ΠτΔ με Σαουδάραβα σεΐχη

Η γραπτή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

"Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν διαφανεί ότι αξιοποίησε για ιδιοτελείς σκοπούς ή παράνομα το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. 

Το ΑΚΕΛ θεωρεί αυταπόδεικτες τις σοβαρές θεσμικές και πολιτικές ευθύνες του Νίκου Αναστασιάδη σε ότι αφορά τη κάκιστη διαχείριση του επενδυτικού προγράμματος πολιτογραφήσεων, η οποία εκ του αποτελέσματος οδήγησε στο ρεζίλεμα της χώρας μας διεθνώς.

Από την προσωπική δε εμπλοκή του κ. Αναστασιάδη και του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του, στο πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, μπορεί να μην παρουσιάζεται μεν θέμα νομιμότητας αλλά προκύπτει σοβαρό θέμα δεοντολογίας και ηθικής. Περαιτέρω, επειδή ο κύριος Αναστασιάδης παρουσιάζεται έτοιμος να παραιτηθεί αν έχει όντως αξιοποιήσει για ιδιοτελείς σκοπούς το πρόγραμμα, θα πρέπει να απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης» που τον φέρουν να αξιοποίησε την πολιτογράφηση Σαουδάραβα σεΐχη, ταξιδεύοντας με το executive Μπόινγκ 737 του σεΐχη.

Οι πολίτες αναμένουν επίσης να δώσει απαντήσεις συνολικά για τις σχέσεις του με το Σαουδάραβα σεΐχη και ειδικότερα κατά πόσο ταξίδεψε ιδιωτικά στις Σεϋχέλλες με το πολυτελές αυτό αεροσκάφος, όπως επίσης η εφημερίδα «Πολίτης» τον παρουσιάζει να έπραξε.

Τέλος, θεωρούμε ότι για τις όποιες πιθανές ποινικές ευθύνες σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ευθύνη για διερεύνηση έχει μονάχα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, καμία εμπιστοσύνη υπάρχει για διερεύνηση των κυβερνητικών χειρισμών μέσα από διαδικασίες που καθορίζει η ίδια κυβέρνηση Αναστασιάδη."

Home