Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Ζητά ομαλοποίηση των διελεύσεων στα οδοφράγματα

Offsite Team -
03.03.2021 - 11:13

ΑΚΕΛ: Ζητά ομαλοποίηση των διελεύσεων στα οδοφράγματα

Thumbnail
Τι προτείνει το ΑΚΕΛ

Την ομαλοποίηση των διελεύσεων στα οδοφράγματα ζητά εκ νέου το ΑΚΕΛ.

Μέσω ανακοίνωσής του, το ΑΚΕΛ προτείνει όπως το ερχόμενο διάστημα υλοποιηθούν σταδιακά μέτρα για την ομαλοποίηση των διελεύσεων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα, το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι η σταδιακή ομαλοποίηση των διελεύσεων είναι επιβεβλημένη.

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων το 2003 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να συνυπάρξουν και να οικοδομήσουν μαζί το κοινό τους μέλλον. Αυτό το κεκτημένο είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του κυπριακού λαού στην πορεία για επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Κατά τον τελευταίο χρόνο με αφορμή την πανδημία είδαμε να λαμβάνονται σειρά αντιφατικών και παράδοξων μέτρων και από τις δύο πλευρές σε σχέση με τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Και μάλιστα αυτές δεν γίνονταν σε πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας, κάτι που σημειώνεται και στην τελευταία έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι αυτή τη στιγμή είναι η τ/κ πλευρά που έχει τους πιο αυστηρούς και αχρείαστους περιορισμούς σχετικά με τις διελεύσεις.

Το ΑΚΕΛ προτείνει όπως το ερχόμενο διάστημα, μέσω των σχετικών Δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών (Υγείας, Οδοφραγμάτων), υλοποιηθούν σταδιακά μέτρα για την ομαλοποίηση των διελεύσεων. Η διαδικασία των rapid test και οι εμβολιασμοί μπορούν να αποτελέσουν βασικά εργαλεία αυτών των μεταβατικών σταδίων. Επίσης, πρέπει να δοθούν περαιτέρω διευκολύνσεις σε δικοινοτικές συναντήσεις σε σημεία στη νεκρή ζώνη.

Ως ΑΚΕΛ δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλουμε με περαιτέρω ιδέες και προτάσεις έπειτα και από εισηγήσεις που λαμβάνουμε από διάφορους κοινωνικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση το Γραφείο Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ διοργάνωσε προχθές δικοινοτικό διαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες φορείς και από τις δύο κοινότητες για να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα.

Home