ΑΚΕΛ:Αυτή η πρωτοφανής απανθρωπιά θα στιγματίζει την Κυβέρνηση

ΑΚΕΛ:Αυτή η πρωτοφανής απανθρωπιά θα στιγματίζει την Κυβέρνηση

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου Γ. Κουκουμάς απάντησε με σκληρό τρόπο στον Ν. Νουρή για την οικογένεια από τη Συρία

Σκληρή απάντηση του ΑΚΕΛ και του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουκουμά στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για την απόφαση της Κυβέρνησης «να χωρίσει τη Σύρια μητέρα από τα παιδιά της, ηλικίας ενός και τριών ετών».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Κουκουμάς υποστήριξε ότι «αυτή η πρωτοφανής απανθρωπιά θα στιγματίζει εσαεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό. Ούτε οι νόμοι, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι αξίες του λαού μας και της ανθρωπότητας ολόκληρης δεν αποδέχονται τις πρακτικές του κ. Νουρή να χωρίζει μάνες από παιδιά».

Ο κ. Κουκουμάς ανέφερε ακόμα ότι «Αν είναι τόσο σίγουρος (ο Υπουργός) για τη νομιμότητα των πρακτικών και των πολιτικών του ο κ. Νουρής, ας αφήσει τις δικαιολογίες και ας προσέλθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ας δώσει εξηγήσεις πού έχουν πάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η κυβέρνηση από την ΕΕ για το προσφυγικό. Ας απαντήσει γιατί η κυβέρνηση του συναίνεσε με τις πολιτικές της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο μεσογειακό Νότο. Ας πει πότε άσκησαν διώξεις για τους Κύπριους κολλεγιάρχες κι εργοδότες που έστησαν κυκλώματα δουλεμπορίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όσο δε αφορά τους πρόσφυγες της Κύπρου, ο κ. Νουρής καλό είναι να μην τους πιάνει στο στόμα του. Ο Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη που κούρεψε τις χορηγίες των προσφύγων, εγκατέλειψε τους συνοικισμούς στο έλεος του χρόνου και συνθλίβει τα νέα ζευγάρια των προσφύγων στη γραφειοκρατία, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί».

 

Home