Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ/Προεδρικές: Ανάβει μηχανές - Συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή

Του Στέλιου Στυλιανού -
29.01.2022 - 06:00

ΑΚΕΛ/Προεδρικές: Ανάβει μηχανές - Συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή

Προχωρούν οι διαδικασίες και στην Εζεκία Παπαϊωάννου

Για τα καλά σε ρυθμούς Προεδρικών μπαίνει και το ΑΚΕΛ, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της Αριστεράς να συνέρχεται σήμερα (29/1) με μοναδικό θέμα συζήτησης τις Προεδρικές του 2023.  

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο της ΠΕΟ στη Λευκωσία και σύμφωνα με κομματικές πηγές αναμένεται να είναι πολύωρη με ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του σώματος για τις κινήσεις του κόμματος ενόψει των Προεδρικών

Σημειώνεται ότι προηγούμενος υπήρξε συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος κατά το οποίο συζητήθηκε το πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα συζητηθεί κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα πάντως με κομματικές πηγές δεν αποκλείεται την σημερινή συνεδρίαση να ακουστούν και τα πρώτα ονόματα πιθανών υποψηφίων από τα μέλη του σώματος αν και από πλευράς ηγεσίας ο στόχος είναι να μπουν κάτω τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Την ίδια ώρα θα συζητηθεί και σε ποιο πλαίσιο θα πρέπει να είναι η συνεργασία με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πάντως όπως σημειώνουν πολιτικοί κύκλοι η σημερινή συνεδρίαση είναι το πρώτο crash test για τον αποκλεισμό κάποιων πιθανών επιλογών αναλόγως και των αντιδράσεων που θα υπάρξουν κατά την συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο ΑΚΕΛ η απόφαση είναι να κινηθούν για υποψήφιο εκτός του χώρου της Αριστεράς, με τα ονόματα των Γιώργου Παμπορίδη και Αχιλλέα Δημητριάδη να βρίσκονται στο τραπέζι. 

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα στο τραπέζι μπαίνει και το όνομα του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, μετά και την απόφαση η συζήτηση να γίνει χωρίς προαποκλεισμούς αν και αρχικά είχε λεχθεί ότι ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να είναι Αρχηγός κόμματος.

Τα επόμενα βήματα…

Μετά και την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ΑΚΕΛ θα ξεκινήσει διάλογο με τις κομματικές ομάδες βάσης στις οποίες θα συμμετέχουν πέραν από μέλη του κόμματος, φίλοι του κόμματος αλλά και άτομα από τις Νέες Δυνάμεις.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα αποφασιστει κατά πόσο το κόμμα θα προσέλθει στις ομάδες βάσης με συγκεκριμένη εισήγηση ή κατά πόσο θα υπάρξει ανοικτός διάλογος με τα στελέχη του κόμματος να μπορούν να προχωρήσουν και τα ίδια σε εισηγήσεις.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην άνοιξη με την επικύρωση από την Παγκύπρια συνδιάσκεψη του εκλεκτού του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Home