Ακιντζί: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γραμμή μας στο Κυπριακό

Ακιντζί: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γραμμή μας στο Κυπριακό

Δεν εγκαταλείπουμε τη γραμμή μας
«Αυτό που οι Τ/κ πρέπει να κάνουν έναντι όσων αρνούνται την πολιτική ισότητα»

Δεν εγκαταλείψαμε, δεν εγκαταλείπουμε, δεν θα εγκαταλείψουμε την πολιτική μας γραμμή που ξέρουμε ότι είναι σωστή, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί στην εκδήλωση για τα 10χρονα της τ/κ εφημερίδας Χαβαντίς, όπως η εφημερίδα «δεν εγκατέλειψε, δεν θα εγκαταλείψει και δεν πρέπει να το κάνει, την δημοσιογραφία, παρά τις δυσκολίες».  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης που μιλούσε χθες βράδυ στην εκδήλωση της Χαβαντίς, είπε επίσης ότι στην Κύπρο υπάρχει ανάγκη για ειρήνη, ευημερία, αδελφότητα και φιλία και πως καθήκον των παλαιών γενιών είναι να φροντίσουν ώστε οι νεότερες γενιές να μην ζήσουν τον πόνο που οι ίδιοι βίωσαν. «Οι νέες γενιές πρέπει να σωθούν από την αβεβαιότητα για το μέλλον αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειάζεται να υπάρξει ανταπόκριση. Πρέπει και στην άλλη πλευρά να υπάρχουν τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες σκέψεις, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

 

Αυτό που οι Τ/κ πρέπει να κάνουν έναντι όσων αρνούνται την πολιτική ισότητα, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, είναι να μην εγκαταλείψουν το επιχείρημα ότι η πολιτική ισότητα έχει περιέλθει και στις παραμέτρους των ΗΕ που αφορούν την διζωνικότητα της ομοσπονδίας. Αυτό το δίκαιο δικαίωμα και επιχείρημα πρέπει οι Τ/κ να το μεταφέρουν σε κάθε πλατφόρμα, πρόσθεσε.

 

Είναι σημαντικό χρέος των ΜΜΕ να μεταφέρουν αυτό το δίκαιο – όπως είπε – αίτημα και να ενημερώνουν σωστά την κοινωνία, σημείωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι η μεταφορά σωστής πληροφόρησης είναι καθήκον των ΜΜΕ και στις δύο πλευρές.

Home