Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακιντζί: Τρομακτικό να προσαρτηθούμε από Τουρκία-Ζητούν απολογία

Offsite Team -
09.02.2020 - 15:08

Ακιντζί: Τρομακτικό να προσαρτηθούμε από Τουρκία-Ζητούν απολογία

Thumbnail
Τσελίκ: Ο Ακιντζί να απολογηθεί για τις δηλώσεις του

Ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πρέπει να απολογηθεί για τις δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα "Guardian" στην οποία ανέφερε ότι ‘είναι τρομακτικό η βόρεια Κύπρος να προσαρτηθεί στην Τουρκία’, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του  κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. 

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ανέφερε ότι “το αξίωμα του ‘προέδρου της τδβκ’ είναι ένα αξίωμα που απαιτεί σεβασμό και τιμή, ωστόσο οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ακιντζί που βρίσκεται σε αυτό το αξίωμα περιέχουν ασεβείς εκφράσεις ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και τους Τ/k”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την ασέβεια που επέδειξε εναντίον της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους”. 

“Καταδικάζουμε αυτές τις δηλώσεις που επιτίθενται στα ιστορικά εθνικά κεκτημένα και τις σεβαστές προσωπικότητες. Το επιθετικό ύφος του Ακιντζί ενάντια στα κεκτημένα χαροποιεί μόνο εκείνους που τρέφουν κακές προθέσεις ενάντια στην ‘τδβκ’. Ο Ακιντζί προσβάλλει τις αξίες που εκπροσωπεί το αξίωμα του ‘προέδρου της τδβκ’. Ο Ακιντζί επιμένει να μην μαθαίνει τί εκπροσωπεί το αξίωμα της ‘προεδρίας της τδβκ’”, αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ, εκείνοι που αντίκρισαν με χαρά τις δηλώσεις Ακιντζί είναι οι ε/κ εφημερίδες οι οποίες είναι εχθρικές στην υπόθεση των Τ/Κ. “Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας και της δίκαιης υπόθεσης των Τ/Κ. Εάν ο Ακιντζί προσαρμόζεται με το ύφος των Ε/Κ πολιτικών που εχθρεύονται τους Τ/Κ, είναι φανερό ότι αυτό αποτελεί ασέβεια στις αρχές της ‘προεδρίας της τδβκ’. Η Τουρκική Δημοκρατία υπό όλες τις συνθήκες είναι δίπλα στους Τ/Κ. Όπως υποστήριζε χθες την υπόθεση των Τ/Κ θα συνεχίσει να την στηρίζει και σήμερα χωρίς δισταγμό”, αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ. 

ΚΥΠΕ 

Home