«Αλ Αχράμ» για συμμετοχή ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβ.Συνδέσμου

«Αλ Αχράμ» για συμμετοχή ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβ.Συνδέσμου

Η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», για την συμμετοχή του ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.
Η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», για την συμμετοχή του ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ που αφιερώνει η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αιγυπτιακής εφημερίδας «Αλ Αχράμ», στη συμμετοχή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, στην επικείμενη ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των κρατών του Αραβικού Συνδέσμου, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.  

Υπό τον τίτλο «Ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ Ελ-Σέιχ», και με φωτογραφία του κ. Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, η μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Προδρόμου Προδρόμου, σύμφωνα με τις οποίες «η συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ του Αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να θέσει θέματα όπως η μετανάστευση και το προσφυγικό, η ενεργειακή ασφάλεια, οι κλιματικές αλλαγές, το εμπόριο και οι επενδύσεις, η πολυμερής διπλωματία και οι περιφερειακές εξελίξεις».

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αραβικές χώρες, έχοντας ήδη προωθήσει και υποστηρίξει, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόσο την οργάνωση της Συνόδου όσο και την ανάπτυξη των Ευρωαραβικών σχέσεων».  

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι «ο κ. Προδρόμου τόνισε επίσης ότι λόγω της θέσης της Κύπρου, αλλά και βάσει τόσο των τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια όσο και της ευρύτερης αναβάθμισης των σχέσεων της χώρας με τον αραβικό κόσμο, η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ειδικό ρόλο στις ευρωαραβικές σχέσεις, προς όφελος της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή».

Home