Αλλάζει και Αντιδήμαρχο η Αμμόχωστος;

Αλλάζει και Αντιδήμαρχο η Αμμόχωστος;

Τα δεδομένα μετά την εκλογή Σίμου Ιωάννου

Εφικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή Αντιδημάρχου μετά την εκλογή του προερχόμενου από το ΑΚΕΛ στην Δημαρχία της Πόλης Σίμου Ιωάννου.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ υπήρχε από τις Δημοτικές εκλογές του 2016 σχετική συμφωνία μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ που προνοούσε ότι σε περίπτωση εκλογής Σίμου Ιωάννου θα υπήρχε στήριξη από το ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ για την Αντιδημαρχία.

Στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν ενόψει και των Αναπληρωματικών Εκλογών το θέμα τις Αντιδημαρχίας ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις στο ενδεχόμενο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος να προέρχονται από το ίδιο κόμμα, με το ΔΗΚΟ να τονίζει ότι σε περίπτωση εκλογής του Σίμου Ιωάννου θα πρέπει να παραχωρηθεί η Αντιδημαρχία στον Δημοτικό Σύμβουλο του κόμματος Ανδρέα Σιοπαχά.

Το εάν τελικά θα παραιτηθεί από την θέση του Αντιδημάρχου ο Χρύσανθος Ζαννέτος, και το ΑΚΕΛ θα στηρίξει για την θέση τον Ανδρέα Σιοπαχά αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και δη μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την νέα του σύνθεση.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι όπως πληροφορούμαστε η συμφωνία αυτή είχε γίνει το 2016 σε όλους τους κατεχόμενους Δήμους στους οποίους συνεργάστηκαν τα δύο κόμματα. Μια συμφωνία η οποία προνοούσε ότι εάν το ένα κόμμα έπαιρνε την Δημαρχία θα στήριζε Δημοτικό Σύμβουλο του άλλου για την Αντιδημαρχία.

Home