Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον το ΑΚΕΛ

Offsite Team -
05.06.2019 - 13:25

Αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον το ΑΚΕΛ

Thumbnail
Δημοσιογραφική διάσκεψη από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού, το ΑΚΕΛ θα απαιτήσει ένα πραγματικό πλάνο για την κλιματική αλλαγή και την ανταπόκριση των πλούσιων χωρών της ΕΕ με διάθεση πόρων και κάμψη των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και σε αυτό τον αγώνα θα καταθέσεις προτάσεις και θα συζητήσει απόψεις με περιβαλλοντικά κινήματα και οργανώσεις.

Παράλληλα επισήμανε ότι για το ΑΚΕΛ βασική προτεραιότητα είναι η ευημερία των ανθρώπων σε μια κοινωνία ισότητας , με διαφύλαξη των φυσικών πόρων και σεβασμό προς όλες τις μορφές ζωής, στο πλαίσιο αειφόρας οικολογικής ισορροπίας.

Μάλιστα ο κύριος Κυπριανού δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, αφού όπως είπε αγνοεί καθημερινά την ανάγκη για άμεσα περιβαλλοντικά μέτρα και όχι μόνο. Άδειες ανέγερσης οικοδομών σε χώρους ύψιστης περιβαλλοντικής προστασίας, γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία και αναπτύξεις χωρίς τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες.

Δράσεις και εντός βουλής

 H επικεφαλής του γραφείου περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει παγκύπρια εκστρατεία του κόμματος για την μείωση της πλαστικής σακούλας και θα διανεμηθούν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Μίλησε και για την κοινοβουλευτική δράση του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια που αφορά, μεταξύ άλλων την πρόταση νόμου για την απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στις εξορύξεις, τη συζήτηση για το δίκτυο 5G και τις επιπτώσεις τους, τις παράνομες αναπτύξεις και την βιοποικιλότητα με αφορμή και τη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Monsanto και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εταιρεία.

Σε σχέση με τα οικιακά απόβλητα και την ανακύκλωση η κ. Νικολάου είπε ότι η χώρα μας είναι πίσω στους ευρωπαϊκούς στόχους και πρέπει η κυβέρνηση να πει ξεκάθαρα τι προτίθεται να κάνει γι αυτό. Για τις ΑΠΕ ανέφερε ότι επίσης είμαστε σε χαμηλά επίπεδα και το βασικό ζήτημα στη χρήση φωτοβολταϊκών είναι να γίνεται επιχορήγηση όλων των οικιακών καταναλωτών και όχι να δίνονται άδειες μόνο σε μεγάλα πάρκα και μεγάλες εγκαταστάσεις.  

Home