Ανασχηματισμός: Οι σίγουρες θέσεις που ψάχνει ο Αναστασιάδης

Ανασχηματισμός: Οι σίγουρες θέσεις που ψάχνει ο Αναστασιάδης

Τα δεδομένα για το νέο υπουργικό - Θέμα 24ωρων οι ανακοινώσεις

Θέμα 24ωρων είναι πλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προβεί στις ανακοινώσεις για τα άτομα που θα απαρτίζουν το Κυβερνητικό σχήμα. 

Μετά και την χθεσινή μέρα που υποβλήθηκε  επιτυχώς  σε σπονδυλοπλαστική επέμβαση αναμένεται ότι θα πάρει σήμερα εξιτήριο και έτσι θα μπορεί να προβεί στις τελικές επαφές με τους στενούς του συνεργάτες για το κλείδωμα του νέου υπουργικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Νίκος Αναστασιάδης έχει λάβει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό ο  οποίος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ τεσσάρων-πέντε θέσεων συμπεριλαμβανομένου και του νέου Υφυπουργού Πρόνοιας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μετά την παραίτηση Έμιλυς Γιολίτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πρόθεση του να αποχωρήσει από το Κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα είδα το φως της δημοσιότητας το περασμένο διάστημα.

Μετά και από τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ημερών δεδομένος είναι ο διορισμός δύο νέων υπουργών αλλά και ο διορισμό υφυπουργού στο νεοσυσταθές υφυπουργείο Πρόνοιας χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω αλλαγές καθώς στο κάδρο μπαίνει και η μετακίνηση του Κυριάκου Κούσιου από την θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Σημειώνεται ότι το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών είναι το υπουργείο Υγείας να αναλάβει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ακουστεί και το όνομα του Κυριακού Κούσιου θέση για την οποία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έπαιζε πριν και από την υπουργοποίηση Έμιλυς Γιολίτη. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πάντως όπως πληροφορούμαστε από τους όποιους νέους διορισμούς δεν αναμένεται να επηρεαστεί η νέα Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, ενώ στην Πινδάρου υπάρχουν σκέψεις εάν θα πρέπει στο Κυβερνητικό σχήμα να μπουν άτομα που ήταν στα ψηφοδέλτια και δεν κατάφεραν εκλογή, για να μην αφεθεί να νοηθεί ότι υπήρξε εκ των προτέρων συνδιαλλαγή. 

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει αποφάσεις και για τα 5 πρόσωπα που θα διορίσει στην  Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της οποία η θητεία λήγει στο τέλος Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και την ανακοίνωση του Επιτρόπου Εθελοντισμού μετά την παραίτηση Γιάννη Γιαννάκη. .

Home