Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστασιάδης: Κόβει κορδέλες στη Λευκωσία στην παρουσία Αβέρωφ

Του Στέλιου Στυλιανού -
21.12.2022

Αναστασιάδης: Κόβει κορδέλες στη Λευκωσία στην παρουσία Αβέρωφ

Υπογράφει το νόμο για πάγωμα εκποιήσεων ο Αναστασιάδης
Εγκαινιάζει σημαντικά έργα στην Πρωτεύουσα έπεται και συνέχεια σε άλλες πόλεις

Σε εγκαίνια σημαντικών έργων που έγιναν στην Πρωτεύουσα επί δικής του Διακυβέρνησης προχωρά σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στα πλαίσια περιοδείας στη Λευκωσία. 

Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο της Α’ φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας,  στις 9.45πμ θα επιθεωρήσει τα έργα ανάπλασης του χώρου στο παλιό ΓΣΠ και στις 10.15πμ θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δράσης. 

Παράλληλα στις 11πμ θα εγκαινιάσει το κτήριο του παλιού Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο αποκαταστάθηκε και θα στεγάσει το Διοικητικό Δικαστήριο και στις 11.45πμ θα τελέσει τα εγκαίνια των έργων αναδόμησης και αποκατάστασης του Παγκυπρίου Γυμνασίου. 

Στις 7 το βράδυ θα τελέσει τα εγκαίνια ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου των οδών Μακαρίου – Ευαγόρου και Στασικράτους. Κατά την περιοδεία του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν υπουργοί και και στελέχη της Κυβέρνησης.

Σε κάποιες δραστηριότητες θα είναι παρόν και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα του θα παρευρεθεί στην τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας αλλά και στα Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική Δράση του Δήμου Λευκωσίας.

Τα εγκαίνια σημαντικών υποδομών στη Λευκωσία έρχονται σε συνέχεια εγκαινίων που έγιναν τους περασμένους μήνες σε Λεμεσό και Πάφο ενώ σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε Λάρνακα και Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε ολοήμερη επίσκεψη στην Πάφο όπου τέλεσε τα εγκαίνια της Α’ φάσης του βόρειου παρακαμπτηρίου δρόμου Γεροσκήπου, του ανακαινισμένου αρχαιολογικού μουσείου της επαρχίας Πάφου, της δημοτικής αγοράς Πάφου η οποία ανακαινίστηκε και αποκαταστάθηκε καθώς και της οδού Φελλάχογλου και των δυο παρακείμενων χώρων στάθμευσης όπου έγιναν βελτιωτικά έργα. 

Παράλληλα εγκαινίασε το έργο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου καθώς και το έργο ανάπλασης και ανάδειξης του ψαροχωρίου στην Κάτω Πάφο ενώ κατέθεσε και τον θεμέλιο λίθο του κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο. 

Ολοήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης και στη Λεμεσό στις 25 Νοεμβρίου όπου μεταξύ άλλων τέλεσε τα εγκαίνια του κέντρου ενηλίκων, καθώς και τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων υποδομών επί των οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου. 

Παράλληλα κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και το θεμέλιο λίθο σε κτήρια του ΤΕΠΑΚ, της Σχολής Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του Τμήματος Καλών Τεχνών. Τέλος τέλεσε τα εγκαίνια του Μεταλυκειακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού.

Home