Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναστασιάδης: Τελειώνει ο χρόνος, θέλει τις μεταρρυθμίσεις

Offsite Team -
15.11.2021 - 06:00

Αναστασιάδης: Τελειώνει ο χρόνος, θέλει τις μεταρρυθμίσεις

Thumbnail
Σημαντικοί οι επόμενοι μήνες για την υλοποίηση τους

Σημαντικές είναι οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται επί τάπητος, με κάποιες εκ των οποίων μάλιστα να θεωρούνται ως προαπαιτούμενες για την απορρόφηση κονδυλίων μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Μάλιστα τρεις από τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες συζητούνται θεωρούνται σημαντικές και για την ίδια Κυβέρνηση με το Νίκο Αναστασιάδη να θέλει τους επόμενους μήνες να προωθηθούν στην Βουλή για ψήφιση πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Προεδρικές του 2023. 

Βάσει και των πιο πάνω θα πρέπει μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022 να ψηφιστούν από την Βουλή η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αλλά και η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όσον αφορά την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτή που προηγείται χρονικά των υπόλοιπων αφού ήδη συζητείται στην επιτροπή Εσωτερικών και όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται καθοριστικές για την εξέλιξη της. 

Συγκεκριμένα στην προηγούμενη συνεδρίαση τέθηκε ο οδικός  χάρτης για τις δύο επόμενες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές που απέμειναν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην συνεδρίαση στις 25 Νοεμβρίου (μεθεπόμενη συνεδρίαση) στόχος είναι να ολοκληρωθεί η όποια συζήτηση σε επίπεδο Επιτροπής και να δοθεί το περιθώριο των 14 ημερών για υποβολή οποιονδήποτε τροπολογιών και μέσα Δεκεμβρίου να τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας τα τρια νομοσχέδια για έγκριση, απόρριψη ή τροποποίηση.

Από εκεί και πέραν σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  μάλιστα να προεδρεύει σήμερα σύσκεψης στο Προεδρικό  με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αρμόδιους φορείς για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Τέλος σημαντική κρίνεται και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας υπηρεσίας με το υπουργείο Οικονομικών να καλείται το επόμενο διάστημα να βρει κοινές συνισταμένες με την ΠΑΣΥΔΥ έτσι ώστε να προωθηθεί η μεταρρύθμιση στην Βουλή για συζήτηση και ακολούθως για ψήφιση από την Ολομέλεια. 

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Offsite Team -
27.06.2022 - 20:21

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Thumbnail
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο για εξεύρεση λύσης»

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές συμπεριφορές, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

>>>Διαβάστε επίσης: Ο Οκτάι απορρίπτει τα ΜΟΕ με δηλώσεις εναντίον του ΠτΔ

Προσερχόμενος στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου που βρίζει και απορρίπτει τα ΜΟΕ και δεν θέλει να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, ζητώντας και την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και για επανάληψη των συνομιλιών και για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, του Χάρτη των ΗΕ, των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές πολιτικές».

Home