Ανατροπή με τα ψηφοδέλτια / Έτσι θα μπουν κόμματα-υποψήφιοι

Ανατροπή με τα ψηφοδέλτια / Έτσι θα μπουν κόμματα-υποψήφιοι

Χωρίς το όνομα τους στο ψηφοδέλτιο οι Ανεξάρτητοι, η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και η Κοινωνική Συμμαχία

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής προκύπτει με τα συνεργαζόμενα κόμματα και κινήματα ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών καθώς με επιστολή του προς τα πολιτικά κόμματα ο  Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου ενημερώνει ότι το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος που υποβληθεί στους εφόρους εκλογής δεν θα πρέπει να διαφέρει από το όνομα του κόμματος το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων.

Μάλιστα όπως τονίζεται δεν μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε έξτρα κείμενο πέραν του ονόματος του εγγεγραμμένου κόμματος και σε περίπτωση που κάποιο κόμμα προβεί σε διαφοροποίηση του ονόματος θα πρέπει να ενημερώσει τον έφορο. 

Παράλληλα στην επιστολή σημειώνεται ότι  όποιο κόμμα συνεργαστεί με άλλο οργανωμένο σύνολο το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα  η με ανεξάρτητο και ανεξάρτητους υποψήφιους οι υποψήφιοι του οργανωμένου συνόλου και οι ανεξάρτητοι ενσωματώνονται στο συνδυασμό του κόμματος και το όνομα του συνδυασμού συνίσταται αποκλειστικά από το όνομα του πολιτικού κόμματος χωρίς το όνομα του οργανωμένου συνόλου ή ανεξάρτητου και ανεξάρτητων υποψηφίων. 

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην επιστολή προς τα κόμματα εάν το πολιτικό κόμμα κατά την εγγραφή του έχει δηλώσει συγκεκριμένο έμβλημα δεν μπορεί να δηλώσει διαφορετικό έμβλημα για την όποια εκλογική αναμέτρηση.

1

Σημειώνεται ότι βάσει της επιστολής αυτής που αποστάλθηκε σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα τουλάχιστον 3 συνδυασμοί ενόψει των Βουλευτικών εκλογών και συγκεκριμένα η ΕΔΕΚ  η οποία συνεργάζεται με την Συμμαχία Πολιτών και κατέρχεται στις Βουλευτικές ως ΕΔΕΚ - Κοινωνική Συμμαχία, και θα πρέπει τώρα να κατέλθει ως ΕΔΕΚ. 

Η Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων η οποία θα κατέλθει ως Δημοκρατική Παράταξη χωρίς στο έμβλημα να υπάρχει το «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» αλλά και η Ανεξάρτητοι Συνεργασία ΚΕΚΚ η οποία βάσει των νέων δεδομένων θα πρέπει να κατέλθει ως Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου με το έμβλημα του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών.

Home