Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανησυχεί το ΑΚΕΛ για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ιταλία

Offsite Team -
27.09.2022 - 13:40

Ανησυχεί το ΑΚΕΛ για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ιταλία

ΑΚΕΛ: Με προτάσεις απαντούμε στην ακρίβεια
Το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως θυγατρική και εφεδρεία της κυβέρνησης και του Συναγερμού στη Κύπρο λέει το ΑΚΕΛ

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην εξουσία της Ιταλίας προκαλεί ανησυχία σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης και του πλανήτη αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Όπως σημειώνει η Μελόνι, αρχηγός ενός νεοφασιστικού κόμματος που νοσταλγεί μάλιστα τον Μουσολίνι, όπως και ο Τραμπ, ο Όρμπαν, η Λε Πεν και ο υπόλοιπος ακροδεξιός εσμός όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοί, αλλά εκφράζουν την πιο αποκρουστική εκδοχή του συστήματος που θα κλιμακώσει τις αντεργατικές πολιτικές, τις ανισότητες και τον ρατσισμό.

>>> Ιταλία: Τα πρώτα μηνύματα της Μελόνι και η ανησυχία από την ΕΕ

Επισημαίνει παράλληλα ότι με εκλογές ανήλθαν στην εξουσία και οι ναζί στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν τους κατέστησε κάτι άλλο από αυτό που ήταν: φασίστες και επικίνδυνους για τον κόσμο. Όλες οι εκδοχές και οι αποχρώσεις της ακροδεξιάς, όπως κι αν μεταμφιεστούν, συνιστούν ζωτικό κίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις εργατικές κατακτήσεις, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη.

Ασήκωτες είναι οι ευθύνες της ΕΕ της οποίας οι οικονομικές πολιτικές αφήνουν πίσω τους φτώχεια και ανισότητες, που εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά για να σπέρνει το δηλητήριό της. Ασήκωτες και οι ευθύνες της ιταλικής δεξιάς που είναι συνασπισμένη με την ακροδεξιά, όπως και αλλού στην Ευρώπη όπου η δεξιά του ΕΛΚ συνεργάζεται ή και συγκυβερνά με την ακροδεξιά, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει την ακροδεξιά ατζέντα με την ξενοφοβία, τον συντηρητισμό και τον αντικομμουνισμό της. Η ταύτιση ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ στην Κύπρο, σε ολοένα και περισσότερα ζητήματα, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και απόδειξη ότι το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως θυγατρική και εφεδρεία της κυβέρνησης και του Συναγερμού.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της Κύπρου να δυναμώσουμε την αντίσταση στον φασισμό, στις αιτίες που τον γεννούν και τον θρέφουν και όσους συναγελάζονται μαζί του.

Home