Ανησυχία ΑΚΕΛ για την αναβολή εφαρμογής β φάσης ΓΕΣΥ

Ανησυχία ΑΚΕΛ για την αναβολή εφαρμογής β φάσης ΓΕΣΥ

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, δεν μπορεί να είναι ερήμην των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτικών δυνάμεων, τονίζει

Ανησυχία για την αναβολή της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ, εκφράζει το ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στο θέμα δεν μπορεί να είναι ερήμην των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, «εκφράζουμε την ανησυχία μας για δημοσιεύματα και δηλώσεις που γίνονται σχετικά με την αναβολή της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ, που σύμφωνα με το σχεδιασμό πρόκειται να αρχίσει τον Ιούνιο».

Κατανοούμε, είπε, ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία επηρεάζουν τους σχεδιασμούς για την έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. «Είναι λογικό η κατάσταση να προβληματίζει», συνέχισε.

«Οι όποιες αποφάσεις όμως ληφθούν στο θέμα δεν μπορεί να είναι ερήμην των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε υποδεικνύοντας ότι «επιβάλλεται να γίνει διάλογος και διαβούλευση έτσι ώστε να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ». 

«Γνώμονας των αποφάσεων θα πρέπει να είναι το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

«Το ΑΚΕΛ, ανεξαρτήτως της εξέλιξης σχετικά με την έναρξη της δεύτερης φάσης, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να επιμένει σε ένα ΓΕΣΥ που θα παρέχει καθολική, ισότιμη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες», κατέληξε.

Home