Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αννίτα: Δέσμευση για επίλυση πρακτικών προβλημάτων δημοσιογράφων

Offsite Team -
21.01.2022 - 19:30

Αννίτα: Δέσμευση για επίλυση πρακτικών προβλημάτων δημοσιογράφων

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε δέσμευση για επίλυση πρακτικών προβλημάτων που αφορούν τους δημοσιογράφους

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με αντιπροσωπία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ανέλαβε δέσμευση για επίλυση στρεβλώσεων και πρακτικών προβλημάτων που αφορούν την ελευθεροτυπία και τους δημοσιογράφους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο της Προέδρου της Βουλής, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ελευθεροτυπίας και ελευθερίας έκφρασης και συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Βουλής των Αντιπροσώπων στον εκσυγχρονισμό της ισχύουσας νομοθεσίας περί τύπου, με απώτερο στόχο την πληρέστερη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του/της δημοσιογράφου, τη νομοθετική αναγνώριση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

 

Προστίθεται ότι επισημάνθηκαν οι στρεβλώσεις και τα πρακτικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και, ως εκ τούτου, αναλήφθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων δέσμευση για κατά προτεραιότητα προώθηση και επίλυσή τους.

Η ΕΣΚ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση τέθηκε η πολύχρονη εκκρεμότητα του εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας περί Τύπου που δημιουργεί τεράστια νέα προβλήματα στον κλάδο και επιτείνει παλαιότερα και το γεγονός ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα «παραμένει ανοχύρωτο, η διαδικτυακή δημοσιογραφία παντελώς ακάλυπτη και η δεοντολογία ελλιπώς υποστηριζόμενη θεσμικά».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέθηκε επίσης θέμα απαλλαγής από το «αποικιοκρατικό κατάλοιπο της έκδοσης δημοσιογραφικών ταυτοτήτων από μια κρατική υπηρεσία όπως το Γ.Τ.Π. που εκθέτει την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς» και η υλοποίηση της επανειλημμένα διακηρυχθείσας επισήμως δέσμευσης της Κυβέρνησης να εκχωρηθεί εξολοκλήρου στην ΕΣΚ η έκδοση της δημοσιογραφικής ταυτότητας, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, όπως αναφέρει η ΕΣΚ προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από την κ. Δημητρίου.

Για το ίδιο θέμα η ΕΣΚ έθεσε στην Πρόεδρο της Βουλής την ανάγκη πρόσδοσης πρόσθετης χρηστικής αξίας στην ταυτότητα της ΕΣΚ, καθώς στο εξωτερικό, παγκοσμίως και εντός ΕΕ η ταυτότητα της ΕΣΚ έχει μεγαλύτερη αξία απ’ ότι στην Κύπρο.  

Η ηγεσία της ΕΣΚ ήγειρε στην Πρόεδρο της Βουλής θέμα για τον θεσμικό ρόλο που η Οργάνωση διαδραματίζει για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας έκφρασης και του πλουραλισμού των απόψεων και τη διεκδίκηση του βήματος που της αναλογεί σε όλους τους πολιτειακούς θεσμούς.  

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι ζητήθηκαν από την κ. Δημητρίου περισσότερες διευκολύνσεις σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε όλα τα μη διαβαθμισμένα έγγραφα, που περιέρχονται στην κυριότητα του Κοινοβουλίου από διάφορους φορείς ή εκπονούνται από το ίδιο το Σώμα.  

 ΚΥΠΕ

Ν Παπαευσταθίου για απόφαση ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη: Κρίμα,λυπάμαι

Offsite Team -
27.06.2022 - 09:53

Ν Παπαευσταθίου για απόφαση ΔΗΚΟ για Χριστοδουλίδη: Κρίμα,λυπάμαι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου Τ Παπαδόπουλος διαφωνεί με την υιοθέτηση του Ν Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου  «Τ Παπαδόπουλος και ΣΙΑ» τοποθετήθηκε σήμερα (27/6)  για την απόφαση του ΔΗΚΟ για την υιοθέτηση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές. 

Ο Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος διετέλεσε και πρώην πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε συγκεκριμένα: Το @DIKO1976 επέλεξε υποστήριξη @Christodulides επιβραβεύοντας το επί 9 χρόνια βασικό στέλεχος/Υπ. της «πλέον διεφθαρμένης Κυβέρνησης» όπως υποστήριζε και την κλοπή του οράματος @IKasoulides Όραμα που προτάθηκε εναντίον της υποψηφίοτητας Τάσσου στις προεδρικές 2008. Κρίμα. Λυπάμαι.

f

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος ξεκαθάρισε δημόσια ότι ουσιαστικά διαφωνεί με την απόφαση του ΔΗΚΟ και τάσσεται εναντίον.

 
Home