Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αννίτα: Eπιτακτική η δημιουργία κλίματος για διαπραγματεύσεις

Offsite Team -
12.09.2021 - 10:59

Αννίτα: Eπιτακτική η δημιουργία κλίματος για διαπραγματεύσεις

Υπαίτιος παραμένει η Τουρκία με την αδιάλλακτη στάση και τις παράλογες απαιτήσεις δήλωσε η κ. Δημητρίου

Επιτακτική  κρίνεται η δημιουργία από τον ΟΗΕ κλίματος που θα συμβάλει σε εποικοδομητικές και καλή τη πίστει διαπραγματεύσεις, με ίσους όρους, χωρίς εκβιασμούς, εκφοβισμούς και απειλές προς οποιαδήποτε πλευρά είπε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας ότι παραμένει σταθερή η θέση της ε/κ πλευράς για  άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, με ρεαλιστική όμως προοπτική επιτυχίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα του 1974 Ηρακλή Αγαθοκλέους, είπε ακόμα ότι η επανένωση του τόπου μας, η επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας, η ειρηνική συμβίωση χωρίς ξένους στρατούς και αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων παραμένει το όραμά μας και ο καθημερινός μας αγώνας.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το έγκλημα που συντελείται από την Τουρκία και τον στρατό της με την κατοχή των εδαφών μιας ευρωπαϊκής χώρας, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Συνέχισε λέγοντας ότι το κράτος γενικά και η Βουλή ειδικά εργάζονται στο εσωτερικό και σε διεθνή βήματα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άρση της απαράδεκτης υφιστάμενης κατάστασης.

«Μοναδικός υπαίτιος ήταν και παραμένει η Τουρκία με την αδιάλλακτη στάση και τις παράλογες απαιτήσεις της, η οποία εντείνει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο, με αρνητικές παρεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά και συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου», ανέφερε περαιτέρω προσθέτοντας ότι «παρά τη δική μας εποικοδομητική στάση και την προσήλωση στη διαδικασία προς επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης, η Κύπρος παραμένει η τελευταία μοιρασμένη χώρα της Ευρώπης».

Επίσης επανέλαβε ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής και σίγουρος δρόμος για μια έντιμη λύση του Κυπριακού, με την οποία θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πατρώα γη, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στη Μεσαορία, στην Καρπασία, στην Αμμόχωστο και πως αυτή είναι η λύση που θα αποτινάξει το συρματόπλεγμα της ντροπής και του διχασμού από το πολύπαθο νησί μας και θα ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες και θα θα επιτρέψει σε Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να κατακτήσουν το μέλλον τους σε συνθήκες ομαλότητας και αλληλεγγύης.

«Κανένα δικαίωμα δεν έχει να μας το στερεί αυτό με την επιβολή των όπλων ούτε η Άγκυρα ούτε οι εδώ εγκάθετοί της», σημείωσε.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Ο ανδριάντας του λεβεντονιού του Άγιου Τύχωνα, όπως και όλα τα μνημεία των ηρώων μας, δεν λειτουργούν ως απλά τεκμήρια αιώνιας μνήμης και οφειλόμενου σεβασμού, αλλά αποτελούν πηγές της ιστορίας μας, από τις οποίες αντλούμε τα διδάγματα που μας κληροδότησαν με τη ζωή και τη θυσία τους οι ήρωες στους οποίους είναι αφιερωμένα», είπε τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κριτική Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα φάει απόψε με Αναστασιάδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 20:44

Κριτική Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα φάει απόψε με Αναστασιάδη

Κριτική σε Ερντογάν για συμμετοχή του στο δείπνο στη Μαδρίτη από Κιλιτσντάρογλου

Κριτική κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την συμμετοχή του στο δείπνο που παραθέτει ο βασιλιάς Φίλππος στη Μαδρίτη στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης: Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

«Θα φάει απόψε στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Αναστασιάδη αντί να πει ‘δεν τον αναγνωρίζω’», είπε, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν ζήτησε να συμμετάσχει στο δείπνο και το ψευδοκράτος. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος «κάνει τον νταή στην Ελλάδα» ενώ δεν είχε πει λέξη όταν για τον εξοπλισμό στα νησιά μιλούσαν καθηγητές, απόστρατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί.

Για την Κύπρο ανέφερε: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. Στην Ισπανία γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Δεν λέει ότι δεν τον αναγνωρίζουμε. Δεν μπορεί να πει ότι αν έρθει εκείνος, θα πρέπει να είναι και η τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

ΚΥΠΕ

Home