Αννίτα: Εξέφρασε την εκτίμησή της για στήριξη Αιγύπτου

Αννίτα: Εξέφρασε την εκτίμησή της για στήριξη Αιγύπτου

"Η ΚΔ έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης".

Την ειλικρινή εκτίμησή της για τη θέση αρχών και τη σταθερή στήριξη της Αιγύπτου όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επίλυσή του, ιδιαίτερα υπό το φως των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Λευκωσία,  Amr Mohsen Hamza.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου τόνισε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής και ο Αιγύπτιος Πρέσβης εξήραν τις ιστορικά αδελφικές σχέσεις και τη σημαντική ώθηση στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με πιο πρόσφατη εξέλιξη την Πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής Κύπρου - Αιγύπτου.

Τονίστηκε, παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των διακοινοβουλευτικών ανταλλαγών και της συνεργασίας, τόσο στο διμερές όσο και στο τριμερές πλαίσιο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Hamza τόνισε ότι η μακρόχρονη φιλία που συνδέει τους λαούς των δύο χωρών, ενσαρκώνεται σήμερα σε πολύπλευρη συνεργασία και κοινές δράσεις σε πληθώρα καίριων τομέων για τις δύο χώρες.  

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για την πορεία της πανδημίας Covid-19 και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις δύο χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home