Αννίτα για πολεοδομικές άδειες: Αποφάσεις για σύγχρονο μέλλον

Αννίτα για πολεοδομικές άδειες: Αποφάσεις για σύγχρονο μέλλον

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σε όλα τα ζητήματα, θεμελιώνεται και μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και με άξονα όχι μόνο τις διαδικασίες έκδοσης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, αλλά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη με αποφάσεις σαν κι αυτή που οικοδομούν το σύγχρονο μέλλον για τη χώρα μας, ανέφερε η Βουλεύτης και Αντιπροέδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αννίτα Δημητρίου, για νέο πολεοδομικό και οικοδομικό πλαίσιο

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε: “Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν αποτελεί για το Δημοκρατικό Συναγερμό και την κυβέρνηση διακήρυξη άνευ περιεχομένου. Γίνεται πράξη με συγκεκριμένες πολιτικές που σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 Σε αυτό το πλαίσιο στοχεύει και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης.

Πλέον εκσυγχρονίζονται και επιταχύνονται οι διαδικασίες για πολεοδομική και οικοδομική αδειοδότηση από τώρα, μέσω της μείωσης του χρόνου έκδοσης. Παράλληλα:

• απλοποιούνται τα προαπαιτούμενα που υποβάλλονται, χωρίς έκπτωση στα ζητήματα ασφαλείας,

• συμμετέχουν πιο ενεργά οι μελετητές του ιδιωτικού τομέα

• με έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας στο μέγιστο βαθμό.

Μειώνεται έτσι ο χρόνος έκδοσης των πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών σε 10 μέρες αν κατατεθούν ηλεκτρονικά και σε 20 μέρες αν η αίτηση είναι σε έντυπη μορφή, ενώ σκοπός είναι η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών μέσω της χρήσης της τεχνολογίας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε και αυτή τη στοχευμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και των αρμόδιων Τμημάτων της Πολεοδομίας αλλά και των Τεχνικών μας Υπηρεσιών. Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σε όλα τα ζητήματα, θεμελιώνεται και μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και με άξονα όχι μόνο τις διαδικασίες έκδοσης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, αλλά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη με αποφάσεις σαν κι αυτή που οικοδομούν το σύγχρονο μέλλον για τη χώρα μας.  

Home