Αννίτα για Σοσόλι: Η Ευρώπη έχασε μια σημαντική φυσιογνωμία

Αννίτα για Σοσόλι: Η Ευρώπη έχασε μια σημαντική φυσιογνωμία

Υπέγραψε το Βιβλίο Συλληπητηρίων για το θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων, που ανοίχθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Maria Sassoli.

Η ευρωπαϊκή οικογένεια, αναφέρει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Βουλής, απώλεσε πρόωρα μια σημαντική φυσιογνωμία, έναν ένθερμο υπερασπιστή των ευρωπαϊκών ιδεωδών, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, έναν προοδευτικό ηγέτη με όραμα, το οποίο υπηρέτησε ακούραστα και με ανιδιοτέλεια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο David Maria Sassoli, σημειώνει η Πρόεδρος της Βουλής, έθεσε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προσπαθειών του για μια Ένωση της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, προσιτής στους πολίτες ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Το έργο που αφήνει ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Το όραμά του θα συνεχίσει να μας εμπνέει, καταλήγει η κα Δημητρίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο μήνυμά της, η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει, εκ μέρους όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της ίδιας προσωπικά, ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους όλων προς την οικογένεια του εκλιπόντος, τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον φίλο ιταλικό λαό.

Home