Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αννίτα: «Να απλώσουμε χέρι στους πολίτες που μας χρειάζονται»

Offsite Team -
17.10.2021 - 22:22

Αννίτα: «Να απλώσουμε χέρι στους πολίτες που μας χρειάζονται»

Η Πρόεδρος Βουλής τίμησε τους εορτασμούς για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λαζάρου για το μικρό Σάββα

Είναι καθήκον της Πολιτείας να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, συνοδοιπόρος στον δύσκολο καθημερινό αγώνα τους για φυσιολογική ζωή, δήλωσε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλή, Αννίτα Δημητρίου, η οποία σημείωσε πως το κράτος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη οφείλει να δίνει δυναμικά το παρών του στον αγώνα για ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.  

Σε χαιρετισμό της, κατά τους εορτασμούς για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λαζάρου, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η προσπάθεια, ωστόσο, της πολιτεία δεν σταματά εδώ, τονίζοντας πως χρέος όλων των πολιτειακών αξιωματούχων είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας με κυριότερα γνωρίσματα την ισότητα, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, μα, πάνω απ’ όλα το ήθος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Οφείλουμε όλες και όλοι», είπε, «να είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα κατά της ετικετοποίησης και του ρατσισμού, στον αγώνα για αυτονομία και ασφάλεια.  Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις, με υπέρτατο στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που να αποδέχεται και να στηρίζει όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή της με αφορμή την παρουσία της στο «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου», που όπως είπε «αποπνέει αγιότητα και θαυματουργική ενέργεια».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Είμαστε εδώ σήμερα για τους εορτασμούς της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου και προστάτη της πόλης μας, του Αγίου και Δικαίου Λαζάρου που τιμά και δοξάζει ολόκληρη η Κύπρος. Και  έχω την τιμή, η ιδιαίτερη αυτή γιορτή να τελεί υπό την αιγίδα μου ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.  Μια γιορτή όπου η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων αφθονούν. Κυρίως όμως αφθονεί η αγάπη και η προσφορά», είπε.

Σημείωσε ότι η σημερινή φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του τετράχρονου Σάββα Σάββα, φίλου του τετραήμερου Αγίου Λαζάρου, δίνει μια διαφορετική διάσταση, μια διάσταση ανθρωπιάς απλώνοντας το χέρι προς τους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται, ενώ κάλεσε όλους μα δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και να εισφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου ΑμΕΑ Άγιος Λάζαρος, του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου και της Παιδιατρικής Πτέρυγας του Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας.

KΥΠΕ

Home