Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοιχτό το ΡΤΚ να συζητήσει αν είναι εφικτά τα δύο κράτη

Offsite Team -
23.09.2022 - 19:16

Ανοιχτό το ΡΤΚ να συζητήσει αν είναι εφικτά τα δύο κράτη

Thumbnail
Τι είπε ο Ερχιουρμάν

Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι ως κόμμα είναι ανοιχτοί να συζητήσουν σε κάθε πλατφόρμα τη λύση της ομοσπονδίας και το αν είναι δυνατή η λύση των δύο κρατών, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η «Κίπρις ποστασί» γράφει ότι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ερχιουρμάν αναφέρθηκε και στις απόψεις «βουλευτών» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας που καλούν το ΡΤΚ σε συνεργασία για τη λύση των δύο κρατών, λέγοντας ότι «έχουμε συζητήσει σε κάθε πλατφόρμα τι είναι η ομοσπονδία, τι σημαίνει πολιτική ισότητα, πώς μοιράζεται η κυριαρχία σε μια ομοσπονδία, αν είναι δυνατή μια λύση δύο κρατών στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και γιατί βλέπουμε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα ως το μόνο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης».

«Από εδώ και στο εξής, είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα αυτά σε κάθε πλατφόρμα με βάση την γνώση. Ελάτε να τα συζητήσουμε ξανά μπροστά στην κοινή γνώμη λαμβάνοντας ως βάση την γνώση. Αν υπάρχει ειλικρίνεια, θα αποφασίσουμε μαζί για ποιο θέμα μπορούμε να "συνεργαστούμε" για το μέλλον αυτής της χώρας και αυτού του λαού» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home